Esports

La francesa Lois Boisson s’endú el torneig femení de l’Atlètic

Després d’imposar-se a Xipre, es va adjudicar el seu segon torneig de l’any, l’Open Internacional Terrassa en batre la belga Hanne Vandewinkel, vuitena cap de sèrie

A l’esquerra, la campiona del torneig, la francesa de 20 anys Lois Boisson

El futur del tennis femení mundial es va donar cita a Can Salas. La primera edició de l’Open Internacional Terrassa femení, organitzat per l’Atlètic Terrassa Hockey Club va suposar tot un èxit esportiu i social. La competició va repartir un total de 35.000 dòlars en premis.

A la gran final, la tennista francesa de 20 anys Lois Boisson es va imposar sense massa dificultats a la belga Hanne Vandewinkel. El primer set no va tenir color. Se’l va adjudicar Boisson, que venia de guanyar el seu primer torneig de l’any a Xipre, per un contundent 6-0. La tennista belga va reaccionar a la segona mànega, molt més igualada. Però la francesa va ser millor en el moment decisiu d’aquest segon set i es va imposar al “tie-break” per 10 punts a 8.

La tennista francesa va guanyar 76 punts, per 55 de la belga. Va basar la seva victòria en un gran servei. Va anotar quatre “ace”, per cap de la seva rival. I només va cometre una doble falta, per fins a sis de la tennista belga. El seu percentatge de primers serveis, a més, va ser altíssim, del 74%. Va trencar el servei de la belga en quatre de les vuit oportunitats que va tenir, mentre que Vandewinkel només va disposar de dues oportunitats de “break” i en va materialitzar una.

Gràcies a aquest segon títol de l’any, Boisson ha guanyat 13 llocs al rànquing de la WTA. Ocupa actualment la posició número 280 del món. La finalista, Vandewinkel, s’ha situat en el lloc 293 del rànquing mundial.

Les dues finalistes d’aquesta primera edició del torneig, puntuable per al rànquing de la ITF World Tennis Tour, van accedir a la final sense massa problemes. Boisson es va desfer a semifinals de la grega Despina Papamichail en tres sets. Va guanyar el primer per 6-3, va perdre el segon en blanc i es va adjudicar el tercer i definitiu amb molta solvència, per 6-1. Per la seva banda, Vandewinkel va necessitar també tres mànegues per desfer-se de l’altra tennista francesa que va arribar a les semifinals, Nahia Berecoechea després d’una important remuntada. Va perdre per 4-6 el primer set, però va guanyar el següent per 7-6(2) i es va adjudicar el tercer en blanc.

La jugadora búlgara de l’Atlètic Terrassa, Ani Atanasova, va caure a la primera ronda davant la tennista barcelonina Guimar Maristany per un doble 6-0. La seva companya Paula Bastos, per la seva banda, tampoc no va poder progressar en el quadre final.

Les pistes de Can Salas van viure per primera vegada un esdeveniment de tennis femení d’aquest nivell, en el qual van prendre part, des de la fase prèvia, més d’un centenar de les millors tennistes joves del món, moltes de les quals aspiren a disputar els tornejos de la màxima categoria mundial.

Radisic i Wagner, campiones de dobles

Pel que fa a la competició de dobles, no hi va haver sorpreses. Es va adjudicar la victòria la parella que partia com a cap de sèrie del torneig, formada per l’eslovena Nika Radisic i la bosniana Anita Wagner. Van derrotar a la gran final per un ajustat marcador de 7-5 i 7-6 (9 a 7 en el “tie-break”) a les terceres caps de sèrie de la competició de dobles, la mallorquina Yvonne Cavallé-Reimers i la tennista índia Vasanti Shinde.

Després de l’èxit que va significar aquest W35 femení de Terrassa, el president de la secció de tennis de l’Atlètic, Toni Borrull, pensa ja en la segona edició d’un torneig que situa l’entitat de Can Salas en una de les capdavanteres del tennis català.

Exhibició de tennis en cadira de rodes

Abans de l’inici de la final individual del torneig, la pista central de Can Salas va acollir un partit d’exhibició de tennis en cadira de rodes que va deixar bocabadats els assistents, molts dels quals es van animar a provar aquesta disciplina. Els dos jugadors que van saltar a la pista van ser Francesc Prat i Mario Roque. Prat ocupa actualment la cinquena posició del rànquing espanyol, mentre que Roque és en aquests moments el vuitè classificat d’entre els tennistes espanyols.

To Top