Més de 500 promeses de la natació s’apleguen a Terrassa

El Campionat d’Espanya d’Hivern de Natació Infantil es va celebrar el passat cap de setmana al Club Natació Terrassa, on van participar més de 500 nedadors i nedadores

/Nebridi Aróztegui

Les instal·lacions del CN Terrassa van acollir des del passat dijous 14 fins al diumenge 17 de març la 43a edició del Campionat d’Espanya d’Hivern de Natació Infantil. L’esdeveniment va aplegar a més de 500 nedadors i nedadores de 210 clubs diferents que van participar en un total de 42 proves.

La delegació egarenca estava formada per quatre nedadors i nedadores; dues es van llençar a l’aigua en la categoria femenina i dos en la masculina. Els representants del Club Natació Terrassa van ser Alexander Hernández, Martina Quiñonero, Queralt Díaz i Victor Lobo. Els nedadors del club terrassenc van participar en deu proves diferents. En aquest sentit, Hernández ho va fer en 400 metres lliure, mentre que Quiñonero va competir en 50, 100 i 200 papallona. D’altra banda, Díaz va nedar en les proves de 50, 100 i 200 lliure, així com en 50 esquena. Finalment, Lobo va competir en 50 i 100 esquena.

Quatre finals pel CN Terrassa

La nedadora Queralt Díaz va participar en la primera final de 50 metres lliure, on es va posicionar com a cinquena classificada després de fer un temps de 27”39. A més, Díaz va participar en la segona final de 100 lliure, on va finalitzar en quinzena posició amb un registre d’1’00”39. La nedadora del CN Terrassa també va arribar a la final en els 50 esquena. En aquesta prova, Díaz va quedar en tretzè lloc amb un temps final de 31”39.

Díaz no va ser l’única integrant egarenca amb representació a les finals. Així mateix, Martina Quiñonero va participar en la segona final de 100 papallona, on es va classificar en catorzena posició amb una marca de 1’07”39.

En la categoria masculina, el CN Terrassa no es va situar en el rànquing dels clubs amb millor puntuació en l’esdeveniment. Sí que ho va fer el Club Natació Sabadell, que va finalitzar en segona posició amb 255 punts.

Pel que fa a la categoria femenina, l’entitat terrassenca va finalitzar en la posició número 34 amb un total de 37 punts. Va aconseguir el podi el CN Sant Andreu, que es va classificar en tercera posició amb 247 punts.

Millora de marques personals

L’entrenador de l’equip infantil del CN Terrassa, Pablo Hernan Schenider, va valorar el gran treball que va fer el seu conjunt. “Des del cos tècnic estem molt satisfets de l’actuació dels nostres nedadors i nedadores en aquest campionat, on hi ha hagut un gran nivell”, manifestava Hernan. A més, el tècnic va remarcar que “l’equip ha competit bé. Tots han millorat les seves marques i dues han entrat a vàries finals”.