Esports

Terrassa aplegarà el millor tennis femení

Del 24 al 30 de març, l’Atlètic Terrassa organitzarà a les instal·lacions de Can Salas la primera edició de l’Open Internacional Terrassa de tennis femení. S’espera més d’un centenar de jugadores espanyoles i internacionals

Presentació de l’Open Internacional Terrassa

Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa acolliran del 24 al 30 de març la primera edició de l’Open Internacional Terrassa de tennis femení. Serà la primera vegada que el club egarenc organitza un esdeveniment de tennis femení d’aquest nivell, on s’esperen més de 100 jugadores internacionals i es repartiran 25.000 dòlars en premis.

El I Open Internacional de Terrassa es dividirà en dues categories: individual i dobles. El torneig individual constarà d’una fase prèvia de 64 jugadores i una fase final de 32 jugadores. D’altra banda, la prova de dobles estarà formada per 16 parelles participants.

Diferents promeses del tennis femení mundial se citaran a la ciutat. De fet, les primeres nou caps de sèrie estan classificades entre les 200 millors del rànquing WTA: Lulu Sun (Suïssa, nº151), Sinja Kraus (Àustria, nº164), Viktoria Hruncakova (Eslovàquia, nº170), Noma Noha Akugue (Alemanya, nº181), Simona Waltert (Suïssa, 186), Jil Teichmann (nº187), Veronika Erjavec (Eslovènia, nº188), Carole Monnet (França, nº191) i Rebecca Peterson (Suècia, nº200). En el torneig també competirà l’espanyola Kaitlin Quevedo (nº736), que és onzena en el rànquing espanyol.

Pista de tennis a l’Atlètic Terrassa

També hi participaran dues tenistes de l’Atlètic: Ani Atanasova i Alexia Paula Bastos. Atanasova competirà a la fase individual, mentre que Bastos jugarà a la fase prèvia individual. A més, participaran juntes al quadre de dobles.

Els partits de la fase prèvia es disputaran entre el diumenge 24 i el dilluns 25 de març. D’altra banda, els enfrontaments de primera ronda de la fase final individual es disputaran entre el mateix dilluns i dimarts, mentre que la segona ronda es jugarà el dimecres 27. Els quarts de final seran dijous i les semifinals, divendres, seran l’aperitiu per a la gran final del dissabte 30 de març. Per altra part, el torneig de dobles donarà el tret de sortida el mateix dimarts i la gran final tindrà lloc el divendres 29 de març.

Exhibició de tennis cadira per a tothom

Paral·lelament a l’Open Internacional Terrassa de tennis, es disputarà una exhibició de tenis cadira on s’oferirà la possibilitat de provar aquesta modalitat a qualsevol persona del públic que ho vulgui. Els jugadors Mario Roque (número 7 del rànquing nacional) i Francesc Parat (número 5) duran a terme l’exhibició el dissabte dia 30 de març, just abans de la final individual.

Durant la presentació de l’esdeveniment, el president de l’Atlètic, Josep Maria Biosca, va declarar que “no és nou per a nosaltres organitzar un torneig d’aquesta categoria”. En aquest sentit, explicava que “durant molts anys, la nostra secció de tennis va organitzar, sota el nom de Ciutat de Terrassa, un torneig internacional ITF que es va convertir en un esdeveniment tennístic de primer nivell per on van desfilar jugadors de gran categoria que avui recordem amb nostàlgia”.

Un gran repte

“Des de fa 12 anys organitzem la Yellow Cup, el campionat d’Espanya de cadets, fet que demostra la nostra capacitat i experiència en aquest tipus de tornejos”, va expressar Biosca. El president afirmava que “ara, però, el repte és gran, ja que una competició ITF Women de 25.000 dòlars comporta la presència de jugadores espanyoles i estrangeres, algunes d’elles entre les 100 millors del món”. “Ens agrada ser escenari de tennis d’alt nivell i alhora convertir el club en un aparador on es fixin les mirades dels aficionats”, va afegir Biosca.

Per la seva part, el president de la secció de tennis del club, Toni Burrull, va manifestar que “per al nostre club i la nostra secció és un orgull poder seguir pujant esglaons i fer un pas més amb l’organització d’un torneig de categoria superior”. Així mateix, Burrull comentava que “comptarem amb grans jugadores del rànquing mundial femení absolut, cosa que significa un prestigi esportiu a nivell internacional, i a més situar el club i la ciutat a l’òrbita del tennis mundial”.

Cobertura televisiva

El torneig tindrà cobertura televisiva al programa “Tierra de Campeones”, de Teledeporte. Per fer possible el I Open Internacional Terrassa, l’Atlètic Terrassa Hockey Club ha rebut el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis i la Federació Catalana de Tennis. També hi participaran empreses del sector privat com a patrocinadors i col·laboradors.

To Top