Esports

Gran Bretanya, primer rival d’Espanya als Jocs de París

Les seleccions espanyoles ja coneixen el calendari i els horaris de la primera fase del torneig olímpic, que es jugarà del 27 de juliol al 9 d’agost a l’estadi Yves-du-Manoir de Colombes

D’aquí a quatre mesos i vint dies, les seleccions espanyoles masculina i femenina de hockey debutaran als Jocs Olímpics de París. Ho faran davant del mateix rival, la Gran Bretanya. La Federació Internacional va donar a conèixer ahir el calendari i els horaris de la competició, que tindrà com a seu l’estadi Yves-du-Manoir de la ciutat francesa de Colombes, a 37 quilòmetres al nord-oest de París. Aquesta instal·lació, que va acollir la cerimònia inaugural dels Jocs de París 1924, té una capacitat per a 15.000 espectadors. Deu el seu nom a un mític jugador de rugbi francès.

Per bé que el combinat masculí espanyol ocupa la vuitena posició del rànquing mundial i el femení la setena, l’objectiu d’ambdós equips és tornar de la cita olímpica amb una medalla penjada.

El combinat masculí, dirigit per l’argentí Max Caldas, debutarà el dissabte 27 de juliol a les 10 hores contra la Gran Bretanya. El dia següent a les 17 s’enfrontarà a Alemanya. En la tercera jornada, el dimarts 30 a les 10, els espanyols jugaran contra la selecció amfitriona, França, un equip entrenat per l’exseleccionador espanyol Fred Soyez, que té al tècnic del Club Egara Ramon Sala com a segon entrenador. El dimecres 31 a les 19.45, Espanya s’enfrontarà a l’únic rival no europeu del grup “A”, Sud-àfrica. I tancarà la primera fase jugant el divendres 2 de febrer a les 10.30 hores contra els Països Baixos. El dijous 4 es disputaran els quarts de final. Les semifinals es jugaran el dimarts 6 d’agost i la gran final i el partit pel bronze, el dijous 8 d’agost.

L’estadi Yves-du-Manoir de la ciutat de Colombes té una capacitat per a 15.000 espectadors

Els rivals de l’equip femení

Per la seva banda, la selecció espanyola femenina, setena potència mundial, s’estrenarà a Colomes jugant el diumenge 28 de juliol a les 13.15 hores amb la Gran Bretanya, igual que el combinat masculí. Es tracta de l’únic rival europeu que tindrà el combinat espanyol en aquesta fase inicial. El dilluns 29, a la mateixa hora, tindrà com a rival els Estats Units. El tercer rival de les noies de Carlos García Cuenca serà l’Argentina, el dimecres 31 de juliol a les 10 hores. El dijous 1 d’agost a les 17.30 hores, el rival d’Espanya serà Sud-àfrica. Les espanyoles tancaran la primera fase al grup “B” enfrontant-se el dissabte 3 de juliol a les 12.45 hores a Austràlia.

Els quarts de final femenins estan previstos pel dilluns 5 d’agost, les semifinals pel dimecres 7 i la final i el matx pel bronze el divendres 9 d’agost.

To Top