Esports

Enllesteixen la pista de Can Jofresa

Entre l’abril i el maig s’acabaran les obres de construcció de la pista annexa al pavelló municipal de Can Jofresa, que no es podrà utilitzar fins al mes de setembre

La manca de disponibilitat del pavelló de Can Jofresa és un dels problemes endèmics que arrossega l’esport terrassenc. Any rere any, la ciutat creix en equips que necessiten competir sota sostre. Aquesta problemàtica es troba en la gènesi de la idea de convertir la pista annexa al pavelló en una segona pista, ara coberta. Les obres estaran enllestides a finals d’abril o principis de maig, per bé que fins a la temporada vinent no entrarà en funcionament.

Els responsables del Servei d’Esports de l’Ajuntament determinaran a l’estiu quina distribució es fa de la pista en funció de les demandes que els facin arribar les diferents entitats. Les dues que s’entrenen i juguen actualment a Can Jofresa, l’Handbol Terrassa i la Joventut Esportiva Terrassa, han expressat reiteradament la necessitat de disposar d’un espai alternatiu d’entrenament per als seus equips de base. Però ni l’handbol ni el bàsquet tindran prioritat d’ús de l’equipament. Les condicions per a poder utilitzar la nova pista coberta seran per a ells les mateixes que per a la resta d’entitats de la ciutat.

Els criteris que utilitzarà l’Ajuntament per adjudicar hores d’ús de la instal·lació seran la categoria en la qual es trobi l’entitat i el nombre d’equips de què disposi. La nova pista no tindrà un usuari únic, sinó que es decidirà en funció de les necessitats que arribin per part dels clubs. En aquest sentit, els criteris de distribució eran els mateixos que s’utilitzen per als pavellons municipals de Sant Llorenç o la Maurina.

Tres anys de retard

Els treballs de cobriment de la pista de Can Jofresa s’han vist endarrerits en diferents oportunitats. Inicialment, havien de començar a executar-se el mes d’octubre de l’any 2021. La idea inicial és que la instal·lació es pogués utilitzar el setembre del 2022. Finalment, estarà operativa, si tot va com s’espera, el setembre del 2024.

El projecte inicial ja contemplava el tancament de l’espai, l’habilitació de dues pistes transversals i una graderia per a 220 espectadors. El primer entrebanc va arribar quan l’empresa adjudicatària va renunciar a l’obra. Va caldre una nova licitació. Els treballs, inicialment pressupostats en 1,5 milions d’euros, han acabat costant 2,3 milions. Es van reiniciar el maig del 2023. Ara arriben a la recta final. En una segona fase es construiran els vestidors.

To Top