Esports

Cristina Montesinos es proclama campiona d’Espanya de marxa i es classifica pels Jocs

Es va imposar en la cursa celebrada a Saragossa amb una esplèndida marca personal d’1 hora, 28 minuts i 43 segons, superant en gairebé 2 minuts el seu anterior millor registre

Cristina Montesinos, creuant la línia d'arribada a Saragossa / RFEA

La marxadora terrasenca Cristina Montesinos (29 anys) es va proclamar campiona d’Espanya de marxa en ruta en la cursa celebrada a Saragossa amb una esplèndida marca personal d’1 hora, 28 minuts i 43 segons, superant en gairebé 2 minuts el seu anterior millor registre. Se situa com la vuitena marca espanyola de tota la història. No només ha obtingut el bitllet per la prova de marxa atlètica dels Jocs Olímpics de París, sinó que també s’ha classificat per al Mundial per equips que se celebrarà a la ciutat turca d’Antalya, així com per a l’Europeu de Roma.

La segona posició va ser per a Laura García-Caro amb un temps d’1.29’03”, mentre que Raquel González va completar el podi amb un registre d’1.29’07”.

La cursa va començar molt ràpida i després dels primers 400 metres ja s’havia format el grup de les escollides. Al quilòmetre 2, Montesinos va accelerar i va escapar-se en solitari. Al quilòmetre 9 la va agafar Raquel González, amb qui es va alternant en la primera posició durant diversos quilòmetres, però la terrassenca es va acabar imposant.

Després de la prova, Cristina Montesinos va qualificar la jornada de “perfecta”. Va reconèixer certa por “pel clima i la possibilitat de vent”. I va afegir: “Des del principi he vist que anava a molt bon ritme. Finalment, he aconseguit el que volia i m’he tret un pes de sobre”.

To Top