Esports

Agònica medalla de bronze per a la selecció femenina al Mundial de Doha

La waterpolista terrassenca Paula Leitón i les jugadores del CN Terrassa Pili Peña, Paula Camus i Isabel Piralkova s’han penjat aquest divendres la medalla de bronze en el Mundial femení de waterpolo de Doha. El combinat espanyol, que té al també terrassenc Jordi Valls com a segon entrenador, s’ha imposat per 10 gols a 9 a Grècia (2-1, 4-4, 1-1, 3-3) en una final que no s’ha decidit fins al darrer segon gràcies a una diana sobre la botzina d’Elena Ruiz des de 15 metres. Abans, havia passat de tot. Els tècnics han demanat dos temps morts en els darrers 43 segons.

El partit estava empatat a nou gols i atacaven les espanyoles. Però la portera grega Chrysoula Diamantopoulou ha aturat el llançament de Judith Forca. Les gregues han recuperat la possessió i han fallat. Espanya ha robat la bola quan faltaven només 2 segons i ha aprofitat la posició avançada de les seves rivals per anotar un gol des de mitja piscina que ha entrat en el darrer segon de joc.

L’extrema fredor de Ruiz ha donat el bronze a una selecció espanyola que ja es va penjar la plata el mes passat a l’Europeu d’Eindhoven. Abans del llançament de Ruiz ho han intentat sense èxit Forca i la terrassenca Paula Leitón. S’ha produït un penal molt clar, però el gol ha acabat entrant i s’ha desfermat l’alegria.

Res no feia pensar que el partit acabés d’aquesta manera. Les espanyoles manaven per 9 a 6, però les gregues han anat retallant distàncies i el duel pel bronze s’ha decidit “in extremis”.

El partit ha començat amb escassa anotació. Després del 2 a 1, el segon quart ha guanyat en intensitat anotadora (4-4). La igualtat ha continuat al tercer període, que ha acabat amb empat a un gol. Als vuit minuts decisius, Espanya s’ha situat en 9 a 6 gràcies a un parcial de 3 a 0, però Grècia ha aconseguit empatat. El gol final d’Elena Ruiz ha estat l’esclat d’eufòria definitiva.

Pili Peña, exultant

La capitana de la selecció, la jugadora del CN Terrassa Pili Peña, ha assenyalat després de celebrar efusivament el bronze amb les seves companyes. “Ha estat un partit molt intens. Totes volíem aquest bronze i l’hem lluitat fins al final. Aquest final d’infart demostra quan ens ha costat”. Peña, ha explicat així la jugada final: “No hi havia portera i elles estaven tota l’estona penjades del braç de la Judith (Forca). No podia ser d’una altra manera. Seguirem treballant molt dur per aconseguir millorar aquest resultat a París”.

Les quatre jugadores locals en participat en aquest darrer matx del torneig. Leitón i Camus han anotat un gol cadascuna.

To Top