Esports

“Tengui, tengui, falti!”

El CB Sant Pere va llançar el seu primer àlbum de cromos a finals de l’any passat. Hi apareixen absolutament tots els jugadors del club. La iniciativa està sent tot un èxit entre la comunitat, amb més de 8.000 sobres venuts

Tots els jugadors del Bàsquet Sant Pere apareixen a la col·lecció de cromos que va llançar l’entitat / alberto tallón

Diverses generacions de nens recorden amb tendresa els seus temps de primària, quan els patis eren un camp de joc per a les negociacions de cromos. Qualsevol racó de l’escola es podia convertir en un mercat improvisat, on es podien intercanviar cromos amb l’esperança d’aconseguir aquells que completarien la nostra col·lecció. La incertesa i l’emoció d’obrir un nou sobre, l’alegria de trobar una carta especial. Tot això formava part de la màgia dels cromos.

Doncs aquesta febre ha arribat al Club de Bàsquet Sant Pere. De fet, ja ho va fer a finals de desembre, quan l’entitat terrassenca va llançar el seu primer àlbum de cromos, que inclou cartes amb tots els integrants del club, des del primer equip fins als més petits. La iniciativa està sent tot un èxit i fins ara s’han venut més de 8.000 sobres.

El directiu del CB Sant Pere, Cristian Pérez, és l’artífex d’aquesta singular iniciativa. “Vaig veure al canal 324 que ho havia fet un club de futbol de Tarragona i em va cridar l’atenció”, indica. Així doncs, el club es va afegir a la iniciativa amb el desig de fomentar la cohesió i ajudar que els nens i nenes es relacionin entre ells.

El CB Sant Pere va llançar al desembre el seu primer àlbum de cromos / ALBERTO TALLÓN

Els sobres, que contenen set cromos cadascun, es poden adquirir tant al bar com a la secretaria del club per 1,20 euros. Els primers dies de llançament, el Sant Pere va regalar a tots els jugadors un àlbum personalitzat, amb la seva carta a la portada. A més, el club es van quedar amb alguns àlbums genèrics (gratuïts) per si els familiars dels jugadors o els veïns del barri volien fer la col·lecció.

L’àlbum no es limita a la plantilla de cada equip. Les primeres pàgines estan dedicades als 78 anys d’història del club, permetent als jugadors actuals connectar amb el seu passat i comprendre el llegat que porten endavant. També hi ha dos cromos especials: l’escut del CB Sant Pere i la primera i única mascota del club, un alegre tigre.

“La resposta de la comunitat ha estat increïble, una autèntica revolució”, afirma el Cristian. “Ha estat una bona manera de fer pinya com a club. Fins i tot alguns pares i mares dels jugadors del sènior venen a comprar sobres”, afegeix. L’entitat preveia que la col·lecció tingués èxit entre els més petits, però el Cristian assegura “que ha funcionat en tot el club, també entre els del sènior, entrenadors, famílies dels jugadors, veïns del barri…”.

Trobades per intercanviar cromos

La febre dels cromos ha arribat fins a tal punt que s’aprofiten dies estratègics, com els dels partits del sènior, per convidar als nens i nenes del club a animar l’equip i, en paral·lel, s’organitza una trobada per intercanviar cromos. Fins i tot, el Cristian comenta que “hem enganxat uns papers al suro del passadís perquè els jugadors puguin indicar el seu contacte i les cartes que li falten per acabar la col·lecció”. De fet, el club regalarà un cromo personalitzat en format pòster als trenta primers que acabin la col·lecció. Els que arribin tard a finalitzar-la, entraran en un sorteig de diferent material esportiu: com bicicletes o roba.

En principi, l’entitat no té pensat llançar una nova col·lecció cada temporada, però sí cada tres. “Veient la bona acollida que ha tingut l’àlbum, la nostra intenció és tornar a treure una altra col·lecció en uns tres anys. D’aquesta manera, els jugadors que no marxin del club podran observar la seva evolució al llarg del temps”, expressa el Cristian.

To Top