Esports

Espanya perd per 9 a 11 contra els Estats Units i lluitarà pel bronze femení

Isaben Piralkova ha anotat tres gols i Pili Peña un i han jugat també Paula Camus i la terrassenca Paula Leitón

La terrassenca Paula Leitón, lluitant a la boia en la semifinal d'aquest dimecres a Doha / RFEN

La selecció espanyola femenina de waterpolo no ha pogut superar els Estats Units en la primera semifinal del Mundial de Doha. Les jugadores que prepara Miki Oca han perdut per dos gols de diferència (9-11) i lluitaran divendres a les 9.30 del matí per la medalla de bronze contra la selecció de Grècia, que va perdre davant d’Hongria en la segona semifinal per 2 a 4 a la tanda de penals després que el matx acabés amb empat a nou.

Les quatre jugadores locals han intervingut en el penúltim matx de les espanyoles a la capital del Qatar. Isabel Piralkova ha anotat tres gols, per un de la capitana Pili Peña. Han jugat també Paula Camus i la terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón.

Espanya no ha gaudit, a diferència dels anteriors encontres, de bones sensacions i s’ha vist superada per la gran favorita a aixecar el trofeu. Ha sabut mantenir-se dins del partit durant els dos primers quarts (1-3 i 3-3), però el rival se li ha escapat en els dos últims. El tercer quart ha acabat amb un 7 a 10 en contra. Hi havia encara esperances de remuntada, però el 2 a 1 de les espanyoles al darrer període s’ha acabat revelant insuficient.

Les nord-americanes han arrencat amb un parcial de 0 a 3 al seu favor, una circumstància que ha fet molt de mal a les espanyoles. L’equip, però, ha sabut reaccionar i ha empatat a quatre gols. Quan millor es trobava a l’aigua ha encaixat un altre parcial en contra de 0 a 4. Les d’Oca han patit excessius desajustaments en atac davant d’un equip americà que ha sabut mantenir el seu avantatge per acabar-se classificant per jugar la gran final.

Gran defensa de les americanes

La sòlida defensa nord-americana ha concedit poques opcions a les boies espanyoles. Paula Leitón ha pogut llançar només una vegada a porteria. Les encarregades de dur la batuta del joc ofensiu espanyol han estat la jugadora del CN Terrassa Isabel Piralkova i Elena Ruiz, que han anotat tres dianes cadascuna. L’aportació ofensiva de les americanes ha estat força més coral, amb tres gols de Jenna Flynn i dos de Madeline Musselman, Ryann Neushul i Jewel Roemer.

Per bé que la selecció dels Estats Units no s’ha mostrat tan inabastable com en altres oportunitats, Espanya no ha sabut trobar el seu millor nivell i ho ha pagat amb la seva primera derrota en un torneig en el qual ara li tocarà lluitar per la medalla de bronze.

To Top