Esports

Espanya-Itàlia, semifinal masculina del Mundial de Doha

Espanya ha derrotat per 15 a 12 a Montenegro i s’enfrontarà dijous al guanyador del Grècia-Itàlia

Felipe Perrone ha estat el màxim golejador de l'equip amb cinc dianes / RFEN

La selecció espanyola masculina de waterpolo disputarà dijous les semifinals del Campionat del Món que es disputa a la capital del Qatar, Doha. El seu rival serà Itàlia, que ha derrotat per 11 a 10 Grècia en el segon duel de quarts de final. Aquest Espanya-Itàlia serà la reedició de la semifinal de l’Europeu del mes passat a Croàcia, on Espanya es va adjudicar la victòria.

El combinat que prepara David Martín s’ha imposat aquest dimarts per tres gols de diferència (15-12) a la selecció de Montenegro en un matx que ha comptat amb una gran actuació dels dos waterpolistes terrassencs, Álvaro Granados i Bernat Sanahuja. Granados ha anotat quatre gols, per dos de Sanahuja. El màxim anotador de la selecció ha estat Felipe Perrone amb cinc dianes.

Espanya segueix cercant la triple corona. Després de guanyar l’Europeu de Croàcia busca aixecar dissabte el títol mundial i arrodonir una temporada perfecta guanyant també els Jocs Olímpics de París.

Álvaro Granados, designat MVP

L’egarenc del Novi Beograd serbi Álvaro Granados ha estat designat com a millor jugador d’aquest enfrontament de quarts de final. No només ha anotat quatre gols, sinó que ha dirigit l’equip a la perfecció, ben secundat per Felipe Perrone.

El duel de quarts de final davant de Montenegro no ha estat senzill per als espanyols, que han castigat, però, l’equip entrenat per Vladimir Gojkovic amb un parcial de sortida de 3 a 0. La tímida reacció dels balcànics ha situat un 5 a 2 a l’electrònic en acabar el primer període.

Montenegro ha millorat de manera notable al segon acte, que s’ha adjudicat per 3 a 5. Ha seleccionat millor el tir i ha aprofitat que Espanya ha descuidat la seva defensa. El 8 a 7 que es registrava al descans ho deixava tot pendent dels dos darrers períodes.

A Espanya li mancava llançament exterior, però tant el terrassenc Álvaro Granados com Alberto Munarriz ho han resolt amb prestesa per tornar als espanyols l’avantatge de tres gols (10-7). Els de Martín havien millorat la defensa i Roger Tahull ha fet un 11 a 7 que donava molta tranquil·litat a la selecció espanyola. El parcial de 5 a 0 ha deixat el marcador en un 13 a 7 que ha convertit el darrer parcial en un pur tràmit.

Montenegro només podia aspirar a guanyar el darrer parcial. Ho ha fet per 2 a 5, però la victòria i la classificació per a les semifinals dels espanyols no ha perillat en cap moment. Espanya ha donat un altre cop damunt la taula i es troba ja a només dos partits de proclamar-se campiona del Món.

To Top