La selecció espanyola femenina, als quarts de final del Mundial de Doha

En la segona jornada del Mundial de Doha, el combinat que prepara Miki Oca ha derrotat aquest dimarts per 16 gols a 8 Grècia i tancarà dijous la primera fase davant les franceses

La waterpolista del CN Terrassa Paula Camus, lluitant en la posició de boia / rfen

Dos de dos. La selecció espanyola femenina de waterpolo ha derrotat aquest dimarts per un contundent marcador de 16 gols a 8 a Grècia i s’ha classificat ja matemàticament per als quarts de final del Mundial que es disputa a la capital de Qatar, Doha. El combinat que prepara Miki Oca lidera el grup amb sis punts, per tres de Grècia, dos de la Xina i un de França.

Dijous a les 17 hores, en un duel ja del tot intranscendent, la selecció espanyola tancarà la primera fase contra la darrera selecció del grup, França.

Han participat en el matx d’aquest dimarts les waterpolistes del CN Terrassa Paula Camus i Isabel Piralkova, que ha anotat un gol, així com la terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón, que n’ha fet dos.

Després d’un primer quart equilibrat que s’han endut les gregues per 2 a 3, l’atac espanyol ha despertat al segon període. Les d’Oca han anotat un parcial de 5 a 2 i el partit ha arribat al descans amb un avantatge de dos gols per a la selecció espanyola: 7 a 5. Les gregues no han posat en problemes al conjunt espanyol, que s’ha anotat els dos parcials següents per sengles marcadors de 4 a 2 i 5 a 1 davant de la passivitat d’un combinat grec ja completament entregat.

Dificultats inicials

Ha començat el matx amb algunes dificultats per a les espanyoles. Bea Ortiz ha neutralitzat el gol inicial de Ninou. Les gregues seguien insistint en atac i Xenaki ha fet l’1 a 2. Anni Espar i Bea Ortiz de penal han donat avantatge a les espanyoles. Ha arribat llavors el gol de Paula Leitón, que ha situat un tranquil·litzador 4 a 2 a l’electrònic. La rubinenca Bea Ortiz ha tornat a insistir, marcant el cinquè gol de les espanyoles. Amb el 5 a 2 s’ha arribat al descans.

La combativitat de les gregues ha minvat de forma més que notable en els dos darrers quarts. Espanya atacava cada vegada amb major comoditat. Ha signat un parcial de 9 a 3 entre els dos darrers quarts i ha certificat a les primeres de canvi la seva classificació per als quarts de final d’un Mundial que vol guanyar.