Esports

Les reaccions a l’adeu de Xavi el 30 de juny

Entrenadors, exjugadors i socis del Barça de Terrassa valoran la decisió que va comunciar dissabte Xavi Hernández

Xavi Hernández en roda de premsa

Xavi Hernández va anunciar dissabte en roda de premsa la seva decisió de deixar la banqueta del primer equip del Barça el 30 de juny. La humiliant derrota encaixada a Montjuïc per 3 a 5 contra el Villarreal, que allunya els blaugrana de la lliga, va precipitar els esdeveniments. L’entrenador de Terrassa va explicar que ha pres la decisió per alliberar de pressió a la plantilla i pacificar l’entorn. “Soc culer i vull el millor pel Barça. No vull ser un problema”, va assenyalar l’egarenc, que va reconèixer que “necessitem un canvi de rumb”. La seva decisió no canviarà ni guanyant la Champions.

Miquel Olmo, entrenador i agent FIFA
“Un entrenador necessita estabilitat per treballar”

“Coneix la casa millor que ningú. Ha pres la decisió pensant en el que era millor per a l’entitat. El context que està vivint el Barça no és l’adequat per assolir fites importants. Em sap greu per ell, ja que és una persona vàlida i perfectament preparada. Ha estat víctima de la famosa pressió de l’entorn. Quan l’entorn afecta en les decisions esportives, vol dir que la cosa no funciona massa bé. Un entrenador necessita estabilitat”.

Òscar Armengol, soci de la Penya 1900
“El Xavi no és l’únic responsable. Hi ha un director esportiu i una junta”

“Sap greu que marxi un mite del barcelonisme. I més si és de Terrassa. El joc del Barça continuava caient i això no era suportable. Veurem si aquesta marxa diferida és la solució o no. És la constatació d’un fracàs. Xavi ha caigut igual que Koeman, un altre mite. Xavi no és l’únic responsable d’aquesta situació. Hi ha un director esportiu i una junta directiva. S’ha pensat més en els resultats que en la construcció d’un projecte. El problema de lligar-se a uns resultats és aquest”.

Vicenç Fitó, soci del FC Barcelona
“De totes maneres, a final de temporada l’haurien fet fora”

“El que va fer és el millor que podia fer. Penso que, de totes maneres, a final de temporada, l’haurien fet fora. Anunciar que marxarà és una manera de salvar els mobles, tant per a ell com per a la directiva. Veurem què passa amb la plantilla els quatre mesos que queden. De totes maneres, la lliga ja no la podem guanyar. Tampoc no ens dona per a la Champions. Penso que, en aquestes circumstàncies, tanta culpa té el Xavi com els jugadors”.

Marc Vilajosana, exjugador del FC Barcelona
“No hi ha ningú com el Xavi per entrenar el Barça”

“És evident que els resultats no han acompanyat, però també estic convençut que no hi ha ningú millor que el Xavi per entrenar el Barça. De vegades els resultats no són indicadors de si s’estan fent bé les coses o no, però l’elit és així. Em sap greu perquè ell sent els colors com ningú. És la persona al món que més ganes té que li vagin bé les coses al Barça. És una llàstima, però segur que trobarà altres reptes on podrà demostrar la seva vàlua”.

To Top