Esports

Xavi anuncia que deixarà el Barça a final de temporada

El de Terrassa ho ha explicat després de la derrota per 3 gols a 5 a Montjuïc davant el Villarreal

Xavi Hernández, en sala de premsa

El terrassenc Xavi Hernández ha anunciat aquest dissabte que deixarà la banqueta del Barça a final de temporada. Ha estat per sorpresa, després de la derrota davant del Villarreal, que deixa els blaugrana a deu punts de distància del Real Madrid a la lliga.

L’entrenador blaugrana s’ha reunit després de la derrota per 3 a 5 a Montjuïc contra el Villarreal amb el president Joan Laporta. Dos minuts abans de les 22 hores, ha entrat a la sala de premsa acompanyat de la seva esposa, Núria Cunillera, i el seu germà i segon entrenador, Òscar Hernández.

Xavi ha dit que “el club necessita un canvi de dinàmica” i ha explicat en roda de premsa que la situació que viu l’equip l’està afectant a nivell psicològic.

“Necessitem un canvi de rumb. Aquesta decisió alleugerirà els futbolistes, que no es mereixen tot això”, ha assenyalat. Diumenge comunicarà la seva decisió a la plantilla.

“No vull ser un problema”

Ha anunciat que deixarà la banqueta d’aquí a cinc mesos, el 30 de juny. “No vull ser un problema. Soc culer i vull el millor per al club. Aquesta decisió destensarà la situació, especialment pels jugadors”.

El terrassenc ha agraït la confiança del president Joan Laporta i ha reiterat que ha pres la decisió per alliberar els futbolistes de la pressió que hi ha i pel bé del club.

Ha explicat que la decisió ja la tenia presa des de fa uns dies, per bé que la derrota d’aquest dissabte ha precipitat els esdeveniments.

Xavi, que va arribar a la banqueta del primer equip del FC Barcelona fa dos anys i tres mesos, va guanyar la temporada passada la lliga i la Supercopa d’Espanya.

Aquesta temporada, l’equip ha quedat eliminat de la Copa del Rei i ha perdut la Supercopa d’Espanya. Xavi va arribar al club com a tècnic en substitució del neerlandès Ronald Koeman.

To Top