Esports

Arriba la Mitja més internacional

El parc dels Catalans es vestirà de festa per la 24a edició d’una prova en què hi haurà atletes procedents de 18 països. El gran repte és batre el rècord i deixar-lo per sota de l’hora. Els kenians Mike Kiptum Boit, Sammy Kipkurui i Albert Kangogo són els grans favorits

La 24a edició de la Mitja Marató tornarà a omplir demà els carrers de la ciutat de Terrassa d’atletes de totes les categories, capacitats i condicions / Arnau alcalà

A tocar del quart de segle de vida, la Mitja Marató de Terrassa viurà diumenge una jornada que pot ser històrica tant en l’àmbit esportiu com social. Calculen els organitzadors que es fregarà la xifra dels 3.000 participants entre la Mitja i la Cursa Santi Centelles, de 5 quilòmetres de recorregut. Entre les dues, hi correran atletes procedents de més d’un centenar de poblacions catalanes. Un any més, la meta estarà situada al parc dels Catalans, en plena rambla d’Ègara, a l’altura del carrer del Doctor Cabanes.

Enguany, la Mitja ha fet un pas endavant pel que fa a la seva qualitat esportiva. Hi prendran part atletes procedents de fins a 18 països diferents i s’espera una millora notable dels registres. Els atletes kenians parteixen com a grans favorits, per bé que n’hi haurà també d’etíops, marroquins, francesos i fins i tot de palestins.

Els grans favorits, tant en la categoria masculina com en la femenina, són atletes kenians, que arriben a Terrassa amb marques contrastades.
De fet, el gran objectiu que s’han fixat els organitzadors per a aquesta vint-i-quatrena edició és superar el rècord de la prova, que està en possessió de l’atleta kenià Dominic Kipkirui, que l’any passat va completar els 42 quilòmetres de la cursa en un temps d’1 hora, 3 minuts i 14 segons.

Enguany, s’espera que el gran nivell dels atletes participants, en especial els kenians, permeti deixar la plusmarca de la cursa terrassenca per sota de l’hora. En aquest sentit, els grans favorits són tres atletes d’aquest país africà. Qui presenta una millor marca és Mike Kiptum Boit, de 30 anys, que va guanyar l’any 2002 la Mitja Marató de Granollers amb un temps d’1.00’40”. Dos noms més a tenir en compte són els dels seus compatriotes Sammy Kipkurui i Albert Kangogo.

Pel que fa a la categoria femenina, la gran favorita és la també keniana Nancy Chepleting, de només 22 anys, que és la vigent campiona amb un registre d’1.12’41” que espera millorar considerablement aquest diumenge. Caldrà seguir també de prop les evolucions de la keniana Doris Jepkoech.

Més de 300 voluntaris

El recorregut serà el mateix de l’any passat, amb sortida i arribada al parc dels Catalans, per bé que enguany s’encarregarà una empresa externa de les tasques de muntatge i desmuntatge, que treballarà al costat dels més de 300 voluntaris que fan possible la cursa. Aquesta circumstància reduirà el temps d’obertura dels carrers i avingudes de la ciutat una vegada acabada la cursa.

Rebran el seu corresponent trofeu els tres primers classificats de la general masculina i de la femenina. També el primer de cadascuna de les categories d’edat, així com els tres millors atletes locals, masculins i femenins. Hi haurà també un trofeu per equips. La cursa serà la primera puntuable per al Circuit Activa’t, que organitzen l’AEMMT i MútuaTerrassa.

Tots els participants rebran una samarreta tècnica de disseny, així com una bossa de tela amb regals. Posarà fi a la jornada la tradicional botifarrada. Amb motiu de la prova, diversos vials de la ciutat patiran demà restriccions de trànsit entre les 7 i les 14.30 hores. Es tallarà la rambla d’Ègara (excepte un carril en sentit sud fins al carrer de Galileu), l’avinguda de l’Abat Marcet, el vial nord de la rambla de Francesc Macià, l’avinguda del Parlament, el carrer de l’Estatut i alguns trams de la ronda de Ponent, així com les carreteres de Matadepera, Martorell i Montcada, el carrer de Colom i les avingudes del Vallès, Béjar i Jacquard i el passeig del Vint-i-Dos de Juliol. Hi haurà també l’habitual afectacions al servei d’autobusos urbans fins minuts després del pas dels darrers corredors.

To Top