Esports

Proposen jutjar el terrassenc Albert Luque pel cas Rubiales

El jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge ha proposat asseure al banc dels acusats el director de futbol de la selecció espanyola masculina, el terrassenc Albert Luque Martos, pel cas Rubiales.

L’expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, serà jutjat pel petó no consentit a la futbolista Jennifer Hermoso durant la celebració del Mundial de futbol que va assolir l’estiu passat la selecció espanyola femenina.

Ha anat, però, més enllà, i ha pres en consideració les posteriors pressions cap a la jugadora per part de treballadors de la Federació Espanyola i també de persones properes a Rubiales. Aquest seria el cas d’Albert Luque, que continua exercint encara com a director de futbol de l’ens federatiu. L’exfutbolista del Mallorca, el Deportivo i el Newcastle va viatjar a Eivissa, on es trobaven de vacances diverses futbolistes de la selecció.

Luque coneixia Hermoso, amb qui va compartir una xerrada el mes de setembre de l’any 2021 en el marc del Fòrum de l’Esport de Terrassa, a l’Hotel Don Cándido.

Desplaçament a Eivissa

Va intentar parlar amb Hermoso a l’hotel d’Eivissa on estava allotjada, però ella no hi va accedir, tal com va testificar en seu judicial. Sí que va parlar amb una amiga seva, a qui va expressar la seva decepció per WhatsApp, segons ha transcendit. “Em sembla tan injust, tan injust, el que li està fent al Luis (Rubiales). Em sembla de tanta baixesa humana l’actitud de la Jenni… Tan poca empatia i humanitat”, va escriure el terrassenc.

El magistrat ha proposat també jutjar l’exseleccionador espanyol femení Jorge Vilda i el director de màrqueting Rubén Rivera, tots ells per intentar que Hermoso es retractés de l’acusació contra Rubiales.

De Jorge conclou que el petó “no va ser consentit” i que va ser una “iniciativa unilateral i sorprenent” de l’investigat Luis Rubiales, fet pel qual troba procedent jutjar-lo. Afegeix el magistrat que la finalitat eròtica o no dels fets s’haurà de valorar en el judici oral davant de l’òrgan encarregat de l’enjudiciament.

Per al magistrat, no és necessari fer una qualificació detallada ni precisar els tipus penals concrets que corresponen a cada delicte. Sí que assenyala, en tot cas, que el petó als llavis “afecta a l’esfera de la intimitat reservada a les relacions sexuals, en particular en el context de dues persones adultes”.

To Top