Esports

Álvaro Granados aspira a ser el millor waterpolista del món

Va proclamar-se campió d’Europa a Zagreb en un torneig on va anotar el gol decisiu i va ser el màxim golejador i l’MVP i figura entre els quatre millors waterpolistes de l’any

L’atacant terrassenc del Novi Beograd serbi Álvaro Granados (25 anys) viu el seu millor moment com a waterpolista / rfen

Fa anys que transita per l’elit del waterpolo mundial, però aquesta està sent la seva millor temporada. El waterpolista terrassenc Álvaro Granados s’ha convertit en una peça indispensable de la selecció espanyola que dirigeix Dani Martín. Triomfa també a les files del seu club, un Novi Beograd serbo amb el qual es va proclamar màxim golejador de la passada edició de la Champions League la temporada passada.

Amb la selecció, va ser el gran protagonista del triomf dels espanyols a l’Europeu celebrat a Croàcia. El van designar MVP i va ser el màxim golejador del torneig amb 21 dianes, la més important la darrera, que va servir perquè Espanya es pengés el primer or continental de la seva història en batre per 11 gols a 10 els croats a casa seva. Aquest èxit se suma a la medalla de bronze assolida a Fukuoka amb una selecció espanyola amb la qual es va penjar també la medalla d’or a la World Cup celebrada als Estats Units.

El waterpolista de 25 anys, format al planter del CN Terrassa, va marxar fa sis anys al CN Atlètic Barceloneta, equip amb el qual s’ha adjudicat fins a cinc títols de lliga i també cinc copes del Rei, a banda de tres Supercopes espanyoles. Està vivint la seva segona temporada a les files d’un dels conjunts més potents del waterpolo continental, el Novi Beograd serbi. Al waterpolo balcànic va guanyar també la lliga i la Copa la temporada passada i es va proclamar subcampió de la Champions League, una competició de la qual va ser també el màxim golejador.

Entre els quatre millors

Álvaro Granados ha estat escollit per la Federació Internacional de Natació (World Aquatics) com un dels quatre millors waterpolistes de l’any juntament amb el seu company de selecció Felipe Perrone, l’hongarès Gergó Zalánki i el nord-americà Benjamin Hallock. Properament es donarà a conèixer el nom del waterpolista escollit com a millor del món i el terrassenc té moltes opcions de ser l’escollit.

L’italià Francesco Di Fulvio, que va caure a la final de l’Europeu davant Granados i els seus companys, ha estat escollit millor jugador del món per aquest organisme les dues darreres temporades.

Per bé que l’egarenc ha començat l’any amb molt bon peu, el 2024 pot ser l’any de la seva consagració a l’elit mundial. En els sis mesos vinents afrontarà els dos grans tornejos de l’any. Prepara aquests dies amb la selecció espanyola la seva participació en el Campionat del Món que es disputarà a la capital del Qatar, Doha, entre els dies 2 i 18 de febrer.

Granados i els seus companys ja s’han classificat, a més, per disputar els Jocs Olímpics de París aquest estiu. Serà del 27 de juliol al 9 d’agost al Paris la Défense Arena de la capital francesa.

To Top