La selecció femenina de hockey cau amb Bèlgica a la final del Preolímpic

Les de Carlos García Cuenca s’han avançat en el marcador al final del segon quart, però a les acaballes del partit les belgues han remuntat

Clara Pérez, la portera egarenca de l'Atlètic, ha tornat a tenir una bona actuació / RFEH

La final del Preolímpic femení que s’està celebrant a les instal·lacions de Beteró, a València, s’ha decantat per a Bèlgica, tot i que la selecció espanyola s’havia avançat en el marcador al final del segon quart. Les belgues, amb dos gols en un minut, han capgirat el resultat a les acaballes del matx. El premi gros, la classificació per als Jocs Olímpics de París, ja l’havien guanyat les de Carlos García Cuenca superant a Irlanda a la semifinal i la final ha servit, sobretot, per al rànquing de la FIH.

En el primer quart, les dues seleccions s’han intercanviat el domini, tot i que les belgues han tingut més accions atacants, amb quatre penals-córner que no han acabat en res, especialment per les intervencions de la portera egarenca Clara Pérez, que ha evitat qualsevol ensurt.

En el segon quart, s’ha mantingut l’equilibri en el joc, si bé la selecció espanyola ha arribat amb molta més claredat a l’àrea de Bèlgica i ha gaudit de les millors opcions en aquest període.

A un minut per al descans, les de García Cuenca han trenat l’empat a zero inicial i han obtingut l’1 a 0. Sara Barrios s’ha apoderat d’un refús de la portera Aisling D’Hooghe i, malgrat que estava en una posició molt escorada, l’ha batut amb una rematada molt precisa.

En els inicis del tercer quart, Bèlgica ha buscat l’empat i ha disposat d’una bona opció que Pérez, de nou, ha salvat sota els pals. Espanya també ha tingut el segon en un tir creuat de Patricia Álvarez que ha sortit fora per poc.

També ho ha provat de penal-córner Lucía Jiménez poc després, però la portera del combinat belga ha evitat el gol. I en una rematada de revés amb molta intenció d’Alejandra Torres- Quevedo després d’un contraatac, de nou la portera belga ha refusat la bola.

En el quart període les dues seleccionas han tingut les seves opciosn de gol, però han estat les belgues les més efectives. Una passada en llarg de Héléne Brasseur l’ha desviat Louise Versavel i, tot i que Pérez ha tocat la bola, ha entrat dins de la porteria i ha significat l’empat a un, en el minut 56.

Sense temps per a la reacció, i en el mateix minut, Bèlgica s’ha avançat en el marcador gràcies a un llançament imprable de Charlotte Englebert. Espanya ha provat de trobar la igualada en el poc temps que restava, però el marcador s’ha mantingut amb el 2 a 1 favorable a Bèlgica.