Esports

“Som capaces de tot i no ens espanta res”

Carla Pérez, portera de l’Atlètic i de la selecció femenina, va ser una de les evidents protagonistes a la semifinal del Preolímpic de València aturant els tres “shoot outs” d’Irlanda

La portera egarenca de la selecció femenina en una acció del partit contra Irlanda / RFEH

La classificació de la selecció femenina per als Jocs Olímpics de París s’ha gestat gràcies a la solidesa d’un equip que ha guanyat els quatre encontres que ha disputat. La portera del combinat de Carlos García Cuenca, tanmateix, va ser una de les grans protagonistes en la semifinal contra Irlanda. En aquest partit, la portera de l’Atlètic, a més de refusar tot el que van generar les seves rivals, va aturar els tres “shoot outs” de les rivals. Pérez, de 22 anys, formada al Línia 22 i amb un pas fugaç pel Júnior, viu la seva segona campanya a l’Atlètic, d’on destaca la tasca de Jaume Borràs amb les porteres, “un referent” per a ella.

“Ha sigut un Preolímpic bastant somiat i vam guanyar tots els partits de la fase de grups i contra Irlanda era una final i sabíem que si no guanyàvem durant el partit, ho podíem fer als “shoot outs” i així ha estat”, comenta. La portera de la selecció espanyola va reconèixer que Irlanda “ha tingut ocasions més clares que les nostres, però la segona part hem sabut imposar el nostre ritme, però ens ha costat molt, perquè elles són un rival molt dur i havíem de mantenir tot el partit amb opcions i ho hem fet”. Va explicar que les setmanes prèvies en aquesta classe de competicions es treballen molt els “shoot outs” i va assegurar que “la tarda del dia abans vaig estar fent una classe particular amb el Bernardino Herrera”, l’entrenador de porteres per preparar una possible tanda.

La labor de la portera és important en aquests llançaments, però Pérez remarca que també ho és que les seves companyes encertin les seves opcions. “El meu estil d’aturar és agressiu i elles saben que jo intentaré aturar-los, així que elles que vagin marcant”.

Tot el treball

“Tots els partits, com els hem plantejat, han sortit molt bé i el treball d’aquests darrers tres mesos ha donat els seus fruits i encara en donarà més”, va manifestar la portera del club de Can Salas, i va afegir que la selecció arribava al Preolímpic “amb les perspectives altes, però reals, i no ens hem fet petites davant de cap rival i confiàvem en el nostre pla de treball”.

Pérez només ha encaixat un gol en els quatre encontres disputats fins ara i va afirmar que “deixar la porteria a zero dona confiança a l’equip i veure que no t’han marcat et dona seguretat i això és clau en un equip, tenir seguretat en totes les teves companyes, perquè totes són unes grans jugadores”.

Dissabte hi ha la final i el repte és guanyar a Bèlgica. “És una final i ens juguem punts del rànquing i els grups dels Jocs Olímpics depenent d’aquest rànquing mundial. Som capaces de tot i no ens espanta res, ja s’ha vist davant de grans potències”. En aquest partit complirà els seus primers vint partits com a internacional.

To Top