Esports

Ja hi ha 600 inscrits a la Vallès Drac Race

La cursa de muntanya se celebra el diumenge 25 de febrer, amb sortida i arribada al parc de les Nacions Unides. Enguany, només hi haurà tres distàncies: 5, 11 i 25 quilòmetres

Edició anterior de la Vallès Drac Race / Rafel Casanova

La 10a edició de la Vallès Drac Race, que se celebrarà el diumenge 25 de febrer, ja compta amb 600 inscrits. Una xifra per sobre d’altres anys a aquestes alçades de la temporada, tenint en compte que fa només quinze dies que el Centre Excursionista de Terrassa va obrir les inscripcions. La Casa de l’Esport va acollir aquest dimarts la presentació de la prova, organitzada pel CET.

La Half Drac Trail (25 quilòmetres), amb sortida des de Mura, ja ha esgotat les 350 places disponibles. Encara queden inscripcions lliures per a les proves d’11 i 5 quilòmetres i per a les curses infantils, que un cop més s’inclouen en el Circuit Català d’escoles de Trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El fet de no poder organitzar la ultramarató de 48 quilòmetres ha provocat que totes les proves es concentrin en el mateix dia. En les edicions anteriors, les diferents categories es dividien entre dissabte i diumenge. Eduard Peremateu, del Centre Excursionista de Terrassa, assegura que “això farà que hi hagi una aglomeració important de gent al parc de les Nacions Unides, convertint la cursa en una festa més visual”.

Enguany, la prova de 5 quilòmetres és oberta a tothom. Serà una cursa i una caminada al mateix temps, donant peu a què participi qualsevol persona independentment de les capacitats que tingui. A més, Peremateu explica que “participarà tota la secció de muntanya inclusiva del Centre Excursionista”. En aquest sentit, indica que “són una cinquantena persones que tenen nul·la o baixa visió i fan la cursa en companyia dels guies”.

L’objectiu de la Vallès Drac Race és la promoció del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per a la pràctica esportiva, així com el posicionament en el mercat del turisme esportiu de Terrassa i els municipis de la comarca. La singularitat de les proves es troba en la qualitat del paisatge i en la selecció de camins i corriols tècnics i divertits per als participants.

No hi haurà cursa de 48 quilòmetres

El Centre Excursionista de Terrassa va prendre la determinació de suprimir la més llarga de les quatre curses que venia organitzant fins ara, la de 48 quilòmetres. En un comunicat, els organitzadors van destacar que “a causa de la massificació del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, l’organització ha estat pressionada, any rere any, per tal de reduir les xifres de corredors i corredores que hi participen”.

Ja hi ha 600 inscrits a la Vallès Drac Race
To Top