Irlanda, últim escull de la selecció femenina de hockey per arribar a la final del Preolímpic

El combinat estatl va superar per un clar 5 a 1 la del Canadà i es jugarà el pas a la final contra les irlandeses, que van ser segones de grup després de vèncer el combinat de Corea

Les jugadores del combinat femení celebren un dels gols aconseguits contra la selecció del Canadà a les instal·lacions valencianes de Beteró / rfeh

Amb un contundent 5 a 1, la selecció espanyola femenina es va classificar per a les semifinals del Preolímpic, que s’està disputant a les instal·lacions de Beteró de València. Amb aquest resultat, les de Carlos García Cuenca es van classificar com a primeres de grup i es jugaran el passi a la final aquest dijous 18 de gener a les 12.30 hores, contra la selecció d’Irlanda, segona de l’altre grup en vèncer a Corea. Si passa a la final, el combina estatal es guanyarà el bitllet per als Jocs Olímpics de París d’aquest estiu mentre que si ha de jugar la final de consolació, només la tercera plaça permetria la seva presència a la cita de la capital de França.

El partit contra les canadenques es va decidir en un prolífic quart període, en el qual les jugadores del combinat espanyol van aconseguir els cinc gols. El matx va començar amb el domini de les de García Cuenca davant d’un adversari molt defensiu.
El Canadà es va apropar poc a l’àrea d’Espanya i va disposar d’un primer penal-córner que no va poder culminar, en el minut 12. Dos minuts més tard, però, van gaudir d’un nou penal i, en aquesta ocasió, el van encertar, mitjançant Anna Mollenhauer.

En el segon quart, la selecció femenina va seguir amb la possessió de la bola i la major part del temps va jugar en camp canadenc. El Canadà es defensava amb ordre davant una selecció espanyola que no trobava el camí ideal i gairebé no podia crear oportunitats per empatar. Amb el 0 a 1 favorable a les nord-americanes, es va arribar al descans.

Sortida amb força

Després de l’aturada, les de García Cuenca van sortir amb molta força, amb la clara intenció de marcar el gol de la igualada com més aviat millor i desmantellar la defensa del Canadà, que continuava sent molt ordenada. Lola Riera, en dues oportunitats de penal-córner, no va poder estrenar el marcador per a les jugadores amfitriones.

En el darrer i decisiu quart, tot va canviar i Espanya acabaria escombrant a les canadenques amb cinc gols. En el minut 47, Lucía Jiménez va assolir la igualada i, quatre minuts després, Sara Barrios va establir el 2 a 1.

Laura Barrios, un minut més tard, va obtenir el tercer gol de les de García Cuenca. No va trigar molt Belén Iglesias a aconseguir el 4 a 1 i, quan estava a punt de finalitzar l’encontre, Patricia Álvarez va marcar el 5 a 1.