Espanya empata amb Corea del Sud i es complica la classificació

Els de Max Caldas han de guanyar dimecres a Egipte per mantenir les seves opcions de ser als Jocs Olímpics de París

Al minut 10, la selecció espanyola masculina de hockey guanyava per 2 a 0 a Corea del Sud en la segona jornada de la fase de grups del torneig Preolímpic que es disputa a València. Si hagués acabat guanyant, els de Max Caldas s’haurien assegurat matemàticament la classificació per a les semifinals de divendres vinent. Tot i haver acabat empatant a dos davant d’un combinat coreà que ha aprofitat dos dels seus quatre penals-córners, Espanya depèn d’ella mateixa per ser a les semifinals. Té quatre punts i serà a les semifinals si guanya dimecres als africans.

La selecció espanyola ha obert el marcador als quatre minuts amb un gran gol de Marc Reyné, que s’ha regirat bé dins l’àrea i ha rematat de manera rasa i eficaç. Al 10, el basc Jose Basterra ha aprofitat una gran jugada del seu company del Club de Campo Rafa Vilallonga per fer el 2 a 0 amb una rematada acrobàtica.

Passaven els minuts i els de Caldas semblaven tenir el duel ben controlat. Però al minut 16, Lee Jungjun ha desviat un llançament de penal i ha retallat distàncies. Amb el 2 a 1 s’ha arribat al descans.

A la represa, Espanya s’ha dedicat a tenir la bola, però els coreans han empatat al minut 43 en un altre penal, aquest directe, del seu especialista Jan Jonghyun.

Als espanyols, amb sis terrassencs a les seves files, els ha faltat eficàcia en el penal. Han fallat els set que han tingut. Ho han intentat en el tram final, però els asiàtics s’han tancat bé i han assolit un punt.

El duel d’aquest diumenge ha estat el número 100 del terrassenc del Bloemendaal Marc Miralles amb la samarreta de la selecció espanyola.