Esports

Ja es coneixen els finalistes de la Gala de l’Esport 2024

Divendres 15 de març, el Teatre Principal acollirà la 49a edició de la Gala de l’Esport de Terrassa. El jurat ha donat a conèixer els noms dels aspirants de les vuit categories. A banda, l’organització, a càrrec de l’Ajuntament i el Diari de Terrassa, lliurarà set distincions especials a esportistes i col·lectius que han destacat durant l’any

Els cinc aspirants a millor esportista: Paula Leitón, Dani Olmo, Gerard Rodríguez, Cristina Montesinos i Álvaro Granados

El gran punt de trobada de l’esport terrassenc comença a agafar forma. El Teatre Principal reunirà el divendres dia 15 de març a les 18.45 hores els representants de l’esport local, que assistiran a la 49a edició de la Gala de l’Esport – Trofeu Lluís Francino i Riera.

En aquesta nova edició de la gala, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el Diari de Terrassa, es lliuraran els corresponents guardons als esportistes, entrenadors, directius, entitats i persones vinculades a l’esport local que hagin excel·lit en el transcurs de l’any 2023. Comptarà l’acte amb una actuació musical de primer nivell.

La gran festa de l’esport terrassenc va canviar fa dos anys el seu model, que repeteix per segona edició consecutiva amb una sèrie de premis als mèrits esportius de l’any passat i les mencions especials, que distingeixen trajectòries o fets destacats.

El premis més importants de la nit seran dos: millor esportista de l’any i millor esportista de l’any en esport adaptat. El criteri serà el de sempre, els mèrits dels diferents esportistes des de l’1 de gener fins al 31 de desembre del 2023. Els dos esportistes escollits per un jurat integrat per 14 persones vinculades al món de l’esport terrassenc rebran el trofeu Lluís Francino i Riera, obra de l’escultor terrassenc Joan Casamada.

A banda dels dos grans premis de la nit, que compten amb cinc finalistes cadascun, es distingirà també el millor entrenador, el millor equip, l’organització de l’esdeveniment esportiu més rellevant de l’any, el millor esportista màster, el millor esportista promesa i el tradicional guardó per a l’esport escolar. A cadascuna d’aquestes sis categories hi opten tres finalistes.

L’organització ha decidit, com cada any, atorgar diferents mencions especials a aquelles persones o entitats que han treballat en favor de l’esport local o bé han obtingut èxits importants. Enguany seran set. Es premiarà la tasca desenvolupada en l’organització d’aquests guardons per Quico Sala, així com l’organització Torneig Hockey Solidari, que recull diners per als infants més desafavorits des de fa més de 13 anys.

A títol pòstum, es reconeixerà la figura de l’exentrenador del Terrassa Antonio Linares. I en un terreny més competitiu, seran distingits la jugadora de bàsquet del Casademont Zaragoza Helena Oma; el patinador Llorenç Álvarez, que ha penjat enguany els patins; el nedador Mario Guillén i la selecció espanyola sub-21 de hockey, plena de terrassencs, que es va penjar la medalla de bronze al Mundial de la categoria.

Un nivell altíssim

No ho tindrà gens senzill el jurat per determinar qui són els millors esportistes de l’any. La llista de cinc finalistes inclou dos waterpolistes que ho han guanyat gairebé tot: Álvaro Granados i Paula Leitón (els dos únics que repeteixen amb relació a l’any passat), la marxadora Cristina Montesinos, el futbolista Dani Olmo i el jugador de tennis platja Gerard Rodríguez.

A les files del Novi Sad serbi, el guanyador de la passada edició, Álvaro Granados es va penjar la plata a la Champions League i va guanyar la lliga i la Copa sèrbies, així com el bronze al Mundial de Fukuoka. Paula Leitón, guanyadora els anys 2018 i 2020, va guanyar la Champions, la lliga, la Copa i la Supercopa espanyola amb el CN Sabadell i amb la selecció va fer plata al Mundial.

L’estrella del Leipzig Dani Olmo, que va guanyar fa dos anys, s’ha proclamat campió de la Nations League amb la selecció espanyola i ha guanyat la Copa alemanya. També remarcable és el palmarès del jugador de tennis platja Gerard Rodríguez durant el 2023. Es va proclamar campió d’Espanya i va ser plata als Jocs del Mediterrani.

Completa la nòmina de finalistes l’atleta Cristina Montesinos, que ha completat un any esplèndid en la seva prova, els 35 quilòmetres marxa. Va ser cinquena als Mundials de Budapest i també es va proclamar campiona d’Europa per equips a la República Txeca. Tant aquesta com la resta de categories estaran enguany ben renyides.

Un jurat amb 14 persones vinculades a l’esport

El jurat d’aquesta 49a edició de la Gala de l’Esport de Terrassa el formen un total de catorze persones, procedents de diferents àmbits del món de l’esport. Aquest jurat serà l’encarregat d’avaluar els mèrits dels diferents candidats i votar les opcions que considerin més valorables. Els membres designats aquest any són els següents: Àngels Fàbregues, Eduard Tubau, Ivet Imbers, Joan Gutiérrez, Jordi Guillem, Lluís Cervelló, Marie Teixidor, Marta Corredera, Marta Ejarque, Montse Bellver, Montse Planas, Sergi Estapé, Xavi Dobón i Yolanda Codina.

TOTES LES CATEGORIES

MILLOR ESPORTISTA

ÁLVARO GRANADOS, waterpolo


CRISTINA MONTESINOS, atletisme


DANI OLMO, futbol


GERARD RODRÍGUEZ, tennis platja


PAULA LEITÓN, waterpolo

MILLOR ESPORTISTA EN ESPORT ADAPTAT

ÀLEX VILLAREJO, natació adaptada
CARLES MILLERA, tennis taula
GUILLEM RAMOS, taekwondo
JORDI RUIZ, bàsquet en cadira de rodes
SARAI GASCÓN, natació adaptada

Millor entrenador

Aleix Durán, tècnic de la selecció espanyola sub-19 de bàsquet

Oriol Torras, seleccionador sub-21 masculí de hockey

Xavi Hernández, entrenador del primer equip de futbol del Barça

Millor equip

Club Tennis Taula Els Amics, tennis taula

CP San Cristóbal, futbol

Terrassa FC, futbol sala

Millor esdeveniment

Actes del Centenari de la Federació Catalana de Hockey

Actes del Centenari de la Federació Espanyola de Hockey

Pujada a la Mata, Motor Atlètic Terrassa Hockey Club

Millor esportista màster

Josep Boada, atletisme

Teresa Pons, triatleta

Xavi Bosch, atletisme

Millor esportista promesa

Evelyn Gómez, halterofília

Maria Manso, waterpolo

Martina Fernández, waterpolo

Esport escolar

Berta Puig, comissionada del Pla Català de l’Espoprt a l’Escola

Club de Rugby Carboners de Terrassa

Escola La Roda

__________________________________________

SET MENCIONS ESPECIALS

Premi d’honor de l’organització
Quico Sala

Menció especial a la solidaritat
Torneig Hockey Solidari

Menció especial a la gesta esportiva
Mario Guillén, nedador

Menció especial a la dedicació
Antonio Linares (a títol pòstum)

Menció especial a la projecció esportiva
Helena Oma, jugadora de bàsquet

Menció especial a la trajectòria
Llorenç Álvarez, patinador

Menció especial a l’èxit internacional
Selecció espanyola masculina sub-21 de hockey

To Top