Esports

L’estiu que Beckenbauer va jugar a Terrassa

El capità del Bayern de Munic, a l'esquerra, durant el sorteig de camp previ a la semifinal del Ciutat de Terrassa, el 28 d'agost del 1973 al camp del Terrassa FC / TERRASSA FC

Un dels futbolistes més icònics del futbol mundial ha mort als 78 anys d’edat. Nascut a Munic (Alemanya) el 1945, el “kàiser”, sobrenom amb el qual era conegut, feia mesos que patia una malaltia que l’havia obligat a retirar-se de la vida pública. Reconegut com un dels millors jugadors de tots els temps, com a futbolista, va guanyar el Mundial de 1974 i com a seleccionador va fer el mateix el 1990.

Precisament la temporada en la qual el Bayern va aixecar la primera de les seves sis Copes d’Europa i en què Alemanya es va proclamar campiona del Món en batre per 2 a 1 a Holanda en una de les finals més recordades de la història, Beckenbauer i els seus compamnys del Bayern de Munic van trepitjar mesos abans la gespa del camp del Terrassa FC. El Bayern de Munic es va proclamar campió de la primera edició del trofeu Ciutat de Terrassa, un torneig de pretemporada instaurat per l’aleshores president Josep Masdefiol l’estiu de l’any 1973.

Fa més de 50 anys d’aquella victòria per la mínima dels bavaresos davant d’un Terrassa que aquell mateix any pujaria a la Segona Divisió de la mà de Vicente Dauder. El destí del Bayern seria un altre ben diferent: aquella temporada va aixecar la primera de les sis copes d’Europa de la seva història. Va ser la primera de tres consecutives, trencant una ratxa de tres títols de l’Ajax d’Amsterdam. En aquella final, el Bayern va empatar a un gol amb l’Atlético de Madrid a Brussel·les en un matx que es va haver de repetir. Al segon van vèncer els alemanys per 4 a 0.

Beckenbauer, el primer per l’esquerra, en la formació que van presentar els bavaresos a Terrassa / TERRASSA FC

Aquell Bayern que va meravellar el futbol sencer va passar per Terrassa ara fa mig segle durant la pretemporada. Era un dimarts d’agost, el 28 d’agost del 1973, i plovia sobre Terrassa. El president del Terrassa FC, Josep Masdefiol, va decidir posar Terrassa en el mapa futbolístic mundial i va portar per a la primera edició del Ciutat de Terrassa un dels equips del moment, un Bayern que va formar amb el següent onze: Maier, Hansen, Breitner, Schwarzenbeck, Beckenbauer, Roth, Zobel, Kapellmann, Müller, Hoeness i Gersdorff. A la segona meitat van jugar també Dürnberger, Hadewicz i Schneider.

To Top