La selecció masculina jugarà divendres els quarts de final de l’Europeu

Segona victòria dels de David Martín a l’Europeu de Croàcia

Gràcies al triomf davant França, la selecció espanyola s'ha classificat per a quarts de final / RFEN

Primers de grup i directament a quarts de l’Europeu de Croàcia. Espanya espera rival per al matx d’aquest divendres.

Tres dianes de l’atacant terrassenc Álvaro Granados han contribuit de manera notable a la necessària victòria de la selecció espanyola masculina davant de França (9-6) en el tercer i darrer partit de la primera fase de l’Europeu que es disputa a Croàcia. El combinat de David Martín s’ha imposat per tres gols de diferència (9-6) a la selecció francesa a Dubrovnik. L’altre waterpolista terrassenc del combinat espanyol, el jugador del CN Atlètic Barceloneta Bernat Sanahuja, no ha entrat a la llista de 13 jugadors convocats.

Tal com s’esperava, imposar-se als francesos no ha resultat gens senzill. L’equip gal, que serà l’amfitrió als Jocs Olímpics de París, ha millorat enguany de forma notable el seu nivell de joc.

El primer quart s’ha tancat amb un marcador d’empat a un gol gràcies a una diana de Roger Tahull des dels dos metres en un espectacular llançament d’esquenes. Quan faltaven 28 segons per tancar el quart inicial, el francès Ugo Crousillat ha empatat.

La igualtat ha seguit a la represa, amb un parcial de 3 a 2 que ha dut el matx al descans amb un 4 a 3 que ho deixava tot per decidir. Els francesos s’han avançat, però Álvaro Granados ha empatat amb un gran llançament. França s’ha tornat a posar per davant i Granados ha tornat a empatar, aquesta vegada a tres. I a un minut i mig pel descans, Alberto Munarriz ha establert el 4 a 3.

Un parcial de 4 a 0

En els primers segons del tercer període, Granados ha ampliat l’avantatge fins al 5 a 3. Un minut més tard, Felipe Perrone establia un tranquil·litzador 6 a 3, completant un magnífic parcial de 4 a 0 per als espanyols. Han retallat distàncies els francesos, però Roger Tahull ha fet el 7 a 4. Al darrer acte, els gals han anotat dos gols, però Perrone ha fet les dues darreres dianes per als espanyols.

Victòria per 14 a 12 contra Montenegro

Després de començar l’Europeu de Croàcia caient per penals davant la selecció amfitriona, el combinat de David Martín es va recuperar derrotant per un marcador de 14 a 12 a la selecció de Montenegro en la segona jornada del grup “A”. El jugador terrassenc del Novi Beograd Álvaro Granados va ser el gran protagonista del matx en anotar cinc gols en un total de 12 llançaments. Bernat Sanahuja en va marcar un.