Esports

Pendents del concurs de les Palmeres

Després de les festes es publicaran les bases i creix la incertesa entre els 40 treballadors del gimnàs Terrassasports

Les instal·lacions de les Palmeres podrien tenir aviat un nou gestor / alberto tallón

El concurs públic per a l’adjudicació de la gestió del complex esportiu de les Palmeres, de titularitat municipal, es troba en la seva recta final. L’Ajuntament de Terrassa ha tancat ja el plec de condicions que regirà la licitació, que fins ara correspon a la Fundació Jabac (nou nom de la fins fa uns mesos Fundació Terrassa FC). El ple municipal del passat mes de novembre va donar la llum verda al projecte, que es troba en la seva fase final.

Després de 30 dies d’exposició pública del projecte, es presentaran les al·legacions oportunes per part dels diferents grups polítics. Si es dona curs a les al·legacions, el plec inicial es podria modificar. El darrer pas del procés és la publicació de les bases del concurs, al qual poden optar qualsevol entitat esportiva o empresa de serveis que s’hi vulgui presentar. Un aspecte important a tenir en compte és que s’adjudicarà la gestió de tot el complex com a única unitat (el gimnàs Terrassasports i els camps de futbol de les Palmeres.). L’opció de valorar-les com a peces separades, que es va comentar en el seu dia, ha quedat del tot descartada.

Tres aspirants confirmats

El Terrassa FC i la Fundació Jabac han confirmat des de fa mesos la seva intenció d’optar a la gestió de l’espai de les Palmeres. Darrerament, el CN Terrassa ha expressat la seva intenció de presentar-se al concurs. El seu president, Joan Herrera, va explicar en la darrera assemblea general de socis que aquesta seria la solució perfecta a la massificació que pateix el club, el més gran de la ciutat tant pel que fa a nombre de socis com en instal·lacions. El Natació vol traslladar a les Palmeres la seva secció de futbol i construir dues piscines a la zona que ocupa actualment el camp de futbol.

No sembla probable que d’altres entitats o clubs privats concorrin al concurs. Tampoc impossible. De fet, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’hi va interessar, però finalment va desestimar la possibilitat, ja que no s’ajustava a les seves necessitats.

En tot aquest procés hi ha una part que pateix una especial inquietud. Es tracta de la quarantena de treballadors del centre esportiu Terrassasports, que assisteix a les declaracions i expectatives d’uns i altres amb la por de perdre el seu lloc de treball i la incertesa sobre quin serà el futur d’un equipament que no ha deixat de funcionar ni un sol dia i que gaudeix d’un excel·lent estat de salut tant a nivell esportiu com de gestió.

Anna Cadafalch és la directora del Terrassasports. “Com tothom, estem expectants. Esperem que s’ho acabi quedant algú amb ganes d’invertir i amb un projecte clar i solvent. Ens sorprèn que no s’hagin publicat encara les bases del concurs. Ningú no s’ha adreçat a nosaltres ni s’ha interessat per la situació dels treballadors”, assenyala. I afegeix: “Portem molts anys oferint un servei de qualitat. Tenim més de 4.000 socis. És la millor prova que estem fent les coses bé”.

El rescat de la gestió

Ja fa més de tres anys (29 d’octubre del 2020) que el ple de l’Ajuntament va rescatar la gestió i la titularitat d’aquest equipament, que consta del gimnàs Terrassasports, deu pistes de pàdel i dos camps de futbol. El consistori va revocar la concessió a la Fundació Terrassa FC en considerar que existia un deute de gairebé 3,5 milions d’euros per l’impagament del cànon d’ús dels terrenys, de titularitat municipal. Aquest canon el va imposar l’Ajuntament a la Fundació quan es va produir el trencament entre aquesta i el Terrassa FC.

Sis anys després del concurs de creditors que es va acabar aixecant l’any passat, el Terrassasports es troba més fort que mai. Els treballadors van valorar en el seu dia la possibilitat d’establir-se en format de cooperativa, però la cosa no va prosperar. “Vam estar parlant amb l’alcalde i ens va posar en contacte amb el servei d’emprenedoria de l’Ajuntament, però els nostres salaris són els que són i no va ser possible”.

El que té clar la directora del Terrassasports és que garantir la viabilitat del centre ha de ser el més important a l’hora d’una adjudicació. “De moment es coneixen tres entitats interessades a assumir la gestió, però pot venir qualsevol operador de fora i optar-hi també”, assegura. Segons Cadafalch, el Terrassasports “ha superat la greu crisi provocada per la covid i ha demostrat que té el múscul necessari”.
Aquest any que acaba, el Terrassasports ha fet 20 anys. Es va inaugurar l’any 2003, amb el Terrassa FC a la Segona Divisió.

To Top