Esports

Un tècnic que no ve d’apagafocs

El San Cristóbal va presentar al seu nou entrenador, Cristian García, que no ve de manera temporal, sinó a liderar un projecte de futur, i ha signat pel que resta de temporada i una més

Cristian García, a l'esquerra, amb el president del San Cristóbal, Francesc Manchado / LLUÍS CLOTET

L’aposta del San Cristóbal per Cristian García com a substitut de Dani Andreu no és perquè es converteixi en un apagafocs. L’objectiu del club parroquial amb aquesta incorporació és construir un projecte de futur. Per això, l’entrenador egarenc ha signat un compromís que s’estén més enllà d’aquesta temporada i també ocuparà la banqueta del primer equip fins a la següent campanya, la 2024-2025.

Aquest dijous s’ha dut a terme la presentació oficial de Cristian García amb la presència de tota la plana major de la junta directiva, encapçalada pel president Francesc Manchado. I, òbviament, el director esportiu Pepe Delgado, el gran valedor del nou tècnic. Bernardo Tapia, un home de l’absoluta confiança de tots dos, Cristian García i Delgado, serà el segon entrenador.

Figura molt important

Manchado ha parlat, en primer lloc, i ha assegurat que “per a nosaltres la figura de l’entrenador del primer equip és molt important”. Ha expressat el seu desig que a Cristian García li vagi molt bé. “Ell ja sap com som i el que ens ha de donar és una estructura ferma de futur”, ha afegit. També ha manifestat que “té tota la nostra confiança i a partir d’ara els jugadors dependran d’ell”.

Cristian García, per la seva banda, ha assegurat que l’únic que pot prometre és “dedicació, professionalitat i donar-ho tot pel club i la intenció és portar el club el més amunt possible” i ha afegit que està “molt il·lusionat” amb la nova etapa en la qual espera que hi destaquin el treball, la passió i els resultats que, al final, “és el que mana en el futbol”.

El president del San Cristóbal Francesc Manchado, l’entrenador Cristian García i el director esportiu Pepe Delgado / LLUÍS CLOTET

Espera aportar tot el que ha après com a futbolista i “a la meva curta etapa” com a entrenador i es va mostrar orgullós pel fet de formar part d’aquest projecte. Sobre què pot aportar ha dit que “qui em coneix ja sap que tinc una proposta de futbol diferent”, respecte a la de l’anterior tècnic, i ha explicat que “s’ha canviat perquè els resultats no eren els esperats, però no pots arribar a un club i canviar la filosofia de cop i s’ha de fer a poc a poc”.

Cristian García ha demanat “respecte” per al seu antecessor a la banqueta, Dani Andreu, de qui ha dit que “ha aconseguit molts èxits en la seva carrera d’entrenador”, i ha deixat molt clar que el seu primer objectiu és “guanyar al camp de la FE Grama”, el partit en el qual debutarà a la banqueta del San Cristóbal.

Té molt assumit que la categoria no és fàcil i ha assenyalat que “hi ha molta igualtat des del setè en avall i busquem millorar i ara ens centrarem a treballar i millorar el que es pugui i tenir tranquil·litat i estabilitat”. Aquest dijous a la tarda el presentaran als seus jugadors i ja dirigirà la seva primera sessió.

Primer de tot vol avaluar la plantilla

Respecte a la plantilla amb què haurà de treballar, Cristian García, ha afirmat que “he vist molt al San Cristóbal aquesta temporada, perquè he vingut a veure gairebé tots els partits de casa i a mi m’agrada avaluar els jugadors que tinc i que tots tinguin una oportunitat” i ha afegit que primer vol veure “el que tenim a casa i, després, si es considera que l’equip s’ha de reforçar, ja ho parlarem”. El nou tècnic del San Cristóbal considera que “hem de donar una oportunitat a aquesta plantilla i el principal és donar-los tota la confiança i que demostrin que poden competir com ho han fet”. L’entrenador egarenc creu que és molt aviat per descartar cap objectiu, perquè encara queda molt, si bé ara el repte és assegurar la permanència.

Pepe Delgado, peça clau en la seva decisió

Cristian García ha admeès que ja podria haver substituït a Oliver Ballabriga l’any passat, però llavors va dir que no, i que ara era el moment, i per això ha acceptat la proposta d’enguany. També ha assegurat que la presència de Pepe Delgado ha tingut molt a veure per tornar “a la casa on vaig començar i on vaig créixer”.

Delgado, per la seva banda, ha volgut agrair a Dani Andreu per “tot el que ha fet el club”. De Cristian García ha dit que “és un gran entrenador i és una persona que aprecio molt”. El director esportiu ha comentat que “estic convençut que és la persona idònia i tindrà tot el nostre suport”.

To Top