Esports

Més de 300 corredors, en favor de Vicente Ferrer

L’actriu Itziar Ituño, “Lisboa” de “La Casa de Papel”, és la padrina de la quarta edició de la cursa de Terrassa

Una imatge de l’edició de l’any passat de la cursa / LLUÍS CLOTET

La cita és diumenge a les 10 hores a la plaça de Vicenç Ferrer, a tocar de l’estació del Nord. La quarta edició de la cursa solidària Vicente Ferrer reunirà uns 350 participants, cadascun dels quals haurà abonat prèviament els 15 euros de la inscripció. Tots els beneficis aniran directament a la Fundació Vicente Ferrer i es destinaran a la reforma d’una escola a la regió de Kurnool, al sud de l’Índia. Se’n beneficiaran els nois d’una trentena de pobles. A la cursa de demà no hi haurà guanyadors ni classificacions. Només solidaritat i ganes de córrer. S’han inscrit ja uns 300 participants i s’espera arribar als 350, per bé que qualsevol que ho vulgui es podrà afegir a la cursa o a la caminada al carrer moment, encara que sigui sense dorsal.

Els participants en la cursa de 8 quilòmetres es dirigiran cap a l’estació del Nord i entraran al parc de Vallparadís, es dirigiran fins al final, a Can Jofresa, i tornaran a pujar, fins a la línia de meta, situada a la mateixa plaça de Vicenç Ferrer. Hi haurà també una caminada de 5 quilòmetres amb un recorregut similar.

L’organització va a càrrec del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa i l’Ajuntament. Aquesta és una de les quatre proves que es disputen a l’Estat espanyol sota el lema “1km1vida”. L’atleta terrassenca Carme Ballesteros és l’”alma mater” de la prova. “Anem ja per la quarta edició i cada vegada tenim més participants. És una causa molt transversal, a la qual la gent s’afegeix de seguida”, assenyala.

La padrina de l’edició d’enguany serà l’actriu biscaïna Itziar Ituño, mundialment coneguda pel seu paper de “Lisboa” a la sèrie de Netflix “La Casa de Papel”. Ha intervingut a films com “Las buenas compañías”, “Irati”, “Lasa y Zabala” o “Loreak”.

To Top