Esports

La Mitja Marató de Terrassa farà un salt de qualitat

El diumenge 28 de gener del 2024 a les 10 hores, la vint-i-quatrena edició de la Toyota Mitja Marató Internacional de Terrassa prendrà la sortida al Parc dels Catalans. Més d’un miler d’atletes ja s’hi han inscrit i l’organització preveu vorejar els 3.000. De cara al futur, no es descartà arribar fins als 5.000 participants.

En paral·lel, es durà a terme també la divuitena edició de la Cursa Santi Centelles, de 5 quilòmetres. Aquest dimecres, la prova s’ha presentat oficialment a l’Ajuntament de Terrassa, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde Jordi Ballart i el president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero. S’han presentat les samarretes oficials de la Mitja i la Santi Centelles, així com el cartell d’aquesta vint-i-quatrena edició, on es veuen, amb traç abstracte, les siluetes de tres atletes, un d’ells corrent en cadira de rodes.

El recorregut serà el mateix de l’any passat, amb sortida i arribada al Parc dels Catalans, per bé que enguany s’encarregarà una empresa externa de les tasques de muntatge i desmuntatge, que treballarà al costat dels més de 300 voluntaris que fan possible la cursa. Aquesta circumstància reduirà el temps d’obertura dels carrers i avingudes de la ciutat una vegada acabada la cursa.

Otero ha anunciat canvis significatius de cara a la propera edició. “Cal fer un punt i seguit en la cursa. Gràcies al recolzament que hem rebut per part de l’Ajuntament i de diferents empreses, podrem fer un salt qualitatiu a la prova, que ha de convertir-se en un referent a nivell espanyol, europeu i mundial”, ha assenyalat el president de l’AE Mitja Marató de Terrassa.

La Gala de la Mitja Marató se celebrarà enguany el dissabte 13 de gener a l’Auditori Municipal de Terrassa.

Atletes de primer nivell mundial

“Ha arribat el moment de fer un pas endavant. Ens hem marcat l’objectiu de deixar el rècord en 1 hora i 1 minut com a màxim. I això requereix portar els millors atletes del món. Ho farem”. Són paraules de David Otero, que ha anunciat la participació dels millors corredors del panorama internacional, provinents de Kènia, Etiòpia i el Marroc. En vindran també de França i fins i tot de Palestina. Està garantida la presència del vitorià Martín Fiz, que s’encarregarà d’impartir una classe prèvia a la cursa.

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat el caràcter integrador de la prova. Més de 300 persones amb capacitats diverses tindran l’oportunitat de prendre part en aquesta gran matinal atlètica. “La Mitja Marató és la gran festa esportiva de la ciutat i un gran element de promoció ciutadana”, ha explicat Ballart.

Un conveni per consolidar la prova

En els dies vinents, l’Ajuntament i l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa signaran un conveni de col·laboració que garantirà la continuïtat de la prova i n’assegurarà les millors condicions esportives, logístiques i socials. El conveni ja s’ha acabat de redactar i només està pendent de la signatura oficial. Fins ara, la col·laboració entre l’administració local i l’entitat es limitava a una subvenció anual. Amb aquesta passa endavant, la relació serà molt més estreta. En l’edició del gener del 2025, la prova, plenament consolidada en el calendari atlètic català i espanyol, farà un important pas endavant. Des de l’organització ja s’està treballant en la preparació de l’edició de les bodes de plata, que ha de significar un punt d’inflexió.

To Top