Esports

La Copa de hockey es jugarà a Màlaga i Benalmádena

Atlètic, Club Egara i CD Terrassa hi seran presents en categoria masculina i femenina entre els dies 15 i 17 de març

El Club de Campo va derrotar per "shoot-outs" a l'Atlètic en la darrera edició de la Copa del Rei, disputada a Madrid / LLUÍS CLOTET

Entre el divendres 15 i el diumenge 17 del mes de març del 2024, les ciutats de Màlaga i Benalmádena acolliran la Copa del Rei i de la Reina de hockey. Ambdues ciutats malaguenyes estan separades per només 20 quilòmetres. La competició reunirà els vuit millors equips masculins i els vuit millors femenins en acabar la primera volta, entre ells els tres representants terrassencs: Atlètic Terrassa, Club Egara i CD Terrassa.

El torneig comptarà amb el suport de la Junta de Andalucía, la Diputació de Màlaga, l’Ajuntament de Benalmádena, la Federació Espanyola de Hockey i la Federació Andalusa, que celebra enguany el seu 75è aniversari.

Després de visitar Barcelona i Madrid en les dues darreres edicions, la Copa del Rei i de la Reina es disputarà per primera vegada a terres andaluses de manera conjunta. En breu es posaran a la venda les entrades per a ambdues competicions.

Pel que fa a la Copa del Rei, el Club de Campo defensarà el títol que va aconseguir la temporada passada a casa després d’imposar-se a l’Atlètic a la tanda de “shoot-outs”. Cinc equips catalans, dos de madrilenys i un de càntabre disputaran el torneig. Cap dels tres conjunts terrassencs és cap de sèrie, de manera que es podrien enfrontar entre ells a la ronda de quarts de final del divendres 15 de març. El dissabte 16 es disputaran les semifinals i el diumenge 17 la final i el partit pel tercer i quart lloc.

El Real Club de Polo de Barcelona s’ha proclamat campió d’hivern amb un balanç de deu victòries i un empat. No ha perdut encara cap partit. Els de Carlos García Cuenca i el Club de Campo, segon classificat, seran els caps de sèrie de la competició. Només es podrien enfrontar en una hipotètica final. Els altres equips classificats són els següents: Júnior, Club Egara, RS Tenis, Atlètic Terrassa, CD Terrassa i Sanse Complutense. S’han quedat fora de la Copa del Rei els següents quatre equips: FC Barcelona, Taburiente, Jolaseta i Atlético San Sebastián.
Les competicions de clubs no tornaran fins al 3 de març, data en la qual començarà la segona volta. Dues setmanes més tard arribarà la Copa.

Copa de la Reina

El Polo és el vigent campió de la Copa de la Reina

Pel que fa a la Copa de la Reina, ni Atlètic, ni Egara ni Terrassa seran tampoc caps de sèrie, de manera que es podran enfrontar entre ells a la ronda de quarts de final. Els dos caps de sèrie seran el Club de Campo i el Júnior de Sant Cugat, vigent campió de la competició. Només es podran enfrontar en una hipotètica final. Els altres sis equips participants seran RC Polo, Atlètic, Club Egara, Real Sociedad, Sanse Complutense i CD Terrassa. Han quedat fora els següents quatre equips: Tenis, Sardinero, Taburiente i Jolaseta.

Santi Deó, president de la Federació Espanyola, ha comentat: “Estem encantats que la Copa viatgi a Andalusia. Es tracta d’una excel·lent oportunitat per tal que el hockey espanyol gaudeixi d’un gran cap de setmana en dues ciutats tan turístiques com Màlaga i Benalmádena”. Per la seva banda, el seu homòleg andalús, Antonio Aguilera, ha destacat “la bona sintonia i l’aposta decidida de totes les institucions per portar la competició a Màlaga”. És la millor manera de celebrar els 75 anys de la nostra federació.

To Top