Un gol d’stroke condemna Espanya en l’estrena al Mundial sub-21 femení de Xile

La selecció, amb quatre terrassenques a les seves files, s’enfrontarà divendres a les 14 hores davant la feble Zimbàbue

La selecció espanyola sub-21 femenina de hockey no va tenir un bon debut al Mundial de la categoria, que se celebra a l’Estadio Nacional de Santiago de Xile. El combinat que prepara Mar Feito va perdre per 0 a 1 davant la gran favorita del grup, l’Argentina. Les espanyoles van encaixar l’únic gol del partit al minut 23 en un stroke transformat per l’argentina Valentina Raposo.

Quatre jugadores terrassenques, la defensora Mar Sola, les migcampistes Clara Barba i Txell Vizcaino i la davantera Mireia Herrero, formen part d’un combinat espanyol que confia a sumar divendres a les 14 hores (horari català) els primers tres punts de la competició. Barba, Vizcaino i Herrero van formar com a titulars, mentre que Sola va sortir des de la banqueta.

El duel entre espanyoles i argentines va ser emocionant i obert. Les sud-americanes van sortir molt fortes. Al primer minut, ja van posar a prova la portera espanyola Jana Martínez.  Però Espanya va saber reaccionar amb eficàcia, intensificant el seu joc ofensiu a mesura que avançaven els minuts. Van tenir les de Feito un parell de bones oportunitats, però la defensa argentina va estar a molt bon nivell.

Gol anulat a Teresa Lima

Ja al segon quart, Teresa Lima va signar una brillant acció ofensiva. Va entrar a l’àrea i va xutar, però la seva rematada es va estavellar al pal. Quan faltaven només set minuts per arribar al descans, Valentina Raposo va aprofitar un llançament d’stroke per anotar el gol de la victòria. Minuts més tard, les espanyoles van poder empatar en convertir un penal-córner, per bé que les col·legiades van anul·lar el gol. Les argentines també haurien pogut ampliar el seu avantatge gràcies a accions de penal, però es va arribar al descans amb el 0 a 1.

La intensitat en el joc va persistir a la represa. El penal continuava sent la millor arma del combinat de Mar Feito, però Argentina continuava amenaçant. El marcador no es movia.

Les espanyoles van buscar l’empat fins al darrer segon. Van saber combinar bé en atac i Teresa Lima va gaudir d’una altra bona oportunitat, ben aturada per la portera Mercedes Artola. Al minut 58, Blanca Pérez va desviar un penal-córner, però la bola no va entrar.

En l’altre partit d’aquest grup “B” no hi va haver sorpreses. Corea del Sud va golejar per 6 a 0 la selecció de Zimbàbue, que serà divendres a les 14 hores el segon rival de les espanyoles.