Esports

Diego Blanco reforça la selecció alemanya

Amb 48 anys, el jugador terrassenc de futbol sala ha participat en el Mundial de padbol, que s’ha disputat a Sao Paulo (Brasil). Però ho ha fet defensant la samarreta d’Alemanya

El jugador terrassenc de 48 anys Diego Blanco, a la dreta, al costat de l’asturià Fran Prieto

El Parco Municipal Roberto Mario Santini de Santos, a la província brasilera de Sao Paulo, va acollir la quarta edició del Mundial de padbol, una competició que va reunir 18 seleccions de quatre continents. Romania es va proclamar campiona en derrotar l’Uruguai a la final d’una modalitat esportiva que requereix grans dosis de tècnica individual, a mig camí entre el futbol i el pàdel.

La selecció espanyola estava integrada per tres jugadors terrassencs: Asensio Alonso i els germans Fran i Fidelio Santiago. Van arribar fins a les semifinals, on van caure davant dels uruguaians. Un altre terrassenc, el jugador de futbol sala del Terrassa FC Diego Blanco, que continua en actiu amb 48 anys acabats de fer, va ser un altre dels protagonistes d’aquest mundial. Però no va defensar la samarreta de la selecció espanyola, sinó de l’alemanya.

“A Alemanya, el padbol és un esport encara molt emergent. Tinc un amic, en Fran Prieto, que viu des de fa cinc anys a Hamburg, on ha muntat unes pistes de padbol. Ell competeix amb la selecció alemanya i els faltava un jugador. M’ho va proposar i me’n vaig anar cap al Brasil”, explica el terrassenc, amb una dilatada trajectòria a la Divisió d’Honor espanyola del futbol sala.

A tocar dels quarts de final

Ni Fran ni Diego són alemanys, però els organitzadors del Mundial els van permetre jugar, tenint en compte que no hi ha encara jugadors amb prou nivell a Alemanya i cal expandir aquest esport arreu del món. El terrassenc i l’asturià van tenir els quarts de final a tocar, però van acabar caient a la fase de grups. Van perdre el partit decisiu davant de la selecció amfitriona, el Brasil, per 2 sets a 1 (6-1, 4-6 i 6-4).

Diego Blanco és un apassionat del padbol, un esport que practica habitualment. “La tècnica és fonamental. T’has de saber col·locar molt bé i tenir molta habilitat per combinar amb la pilota sense que caigui a terra. Com en el pàdel, cal estar molt atent als rebots contra les parets de vidre. Quan deixi de jugar, m’hi dedicaré”, diu.

Una mena de barreja entre pàdel i futbol

El padbol és un esport emergent que va néixer fa una dècada a l’Argentina. Es tracta d’una fusió entre esports com el futbol, el voleibol, el tennis i el pàdel. De fet, es juga en una pista molt semblant a la del pàdel. Es juga per parelles, seguint la dinàmica del tennis. Els integrants de l’equip poden fer fins a tres passades entre ells amb qualsevol part del cos menys les mans abans de fer passar la pilota, semblant a la del futbol, per damunt la xarxa.

To Top