Esports

“Nous aires” i aixetes contra la legionel·la a pavellons de Terrassa

Les millores es duran a terme al poliesportiu de les Arenes i al Club de Peses Terrassa

Aspecte del poliesportiu municipal de les Arenes / alberto tallón

”Substitució d’aixetes de les 25 dutxes per unes que compleixin la normativa vigent per a la prevenció i control de la legionel·losi”. Aquest és un dels motius que inspiren un dels projectes de reforma del poliesportiu de les Arenes i, per extensió, d’altres instal·lacions públiques de Terrassa. Com la que afectarà el pavelló gestionat pel Club de Peses, al barri d’Ègara. La suma de tots dos projectes, que ja han superat el tràmit d’aprovació definitiva. frega els 104.000 euros.

El pla executiu “per a la substitució del cremador de la caldera i el compliment normatiu de les instal·lacions tèrmiques del poliesportiu de les Arenes”, al carrer de Sierra Nevada, es basa en nou disposicions normatives que obliguen a dur a terme una sèrie d’obres. Una d’elles és la referida substitució de les aixetes de les 25 dutxes dels vestidors, que han d’adaptar-se a la normativa per al control de la legionel·la.

Les noves aixetes seran temporitzats i contribuiran a un estalvi de consum d’aigua. El mateix ocorrerà amb les aixetes dels lavabos. El projecte inclou un nou cremador per a la caldera existent, canviant el combustible de gasoil a gas; l’escomesa del nou subministrament; la col·locació d’un filtre antilegionel·la en l’entrada d’aigua freda de l’edifici; la reparació de l’aïllament tèrmic del sistema de caldera, dipòsit i circuit de distribució; la revisió del sistema de climatització de l’oficina per a la seva legalització; la instal·lació d’un sistema de ventilació; les accions generals per a reparar o mantenir la instal·lació tèrmica i la d’aigua sortint sanitària (ACS) i la legalització d’instal·lacions. Els treballs duraran tres mesos, amb un cost pressupostat en 48.331,72 euros.

La seu del Club de Peses Terrassa

De gairebé el doble és el pressupost estimat per a la reforma del pavelló situat en la confluència de l’avinguda del Vallès amb el carrer del Periodista Grané, un gimnàs gestionat pel Club de Peses Terrassa, de 1.645,28 metres quadrats. El centre, dedicat a la pràctica d’halterofília, serà objecte d’una remodelació pel que fa a la sala de calderes, les aixetes de les dutxes i la renovació de l’aire. S’aplicarà un sistema de ventilació amb recuperadors de calor. El projecte aprovat per l’Ajuntament refereix la substitució d’una de les calderes d’ACS i la reposició de les aixetes de dutxa “per uns nous amb sistema de vàlvula de buidat antilegionel·losi.

Al 1998 s’hi van instal·lar dues calderes. Es van anar deteriorant i ara només en queda una caldera en servei, subjecta a constants avaries. També en el cas del Club de Peses el termini d’execució d’obres és de tres mesos. El pressupost, de 95.641,40 euros.

To Top