Esports

Tastet per captar nous voluntaris per a la muntanya inclusiva

Es tracta d’acompanyar persones amb baixa o nul·la visió a la muntanya

Per a aquesta activitat calen guies per acompanyar els practicants / Centre excursionista de terrassa

La secció de muntanya inclusiva del Centre Excursionista de Terrassa ha programat per a aquest dissabte un tastet per tal de captar voluntaris nous i, a la vegada, amb l’objectiu de donar visibilitat a l’activitat que practiquen. Es tracta d’acompanyar persones amb baixa o nul·la visió a la muntanya, utilitzant la tècnica de la barra direccional.

L’objectiu principal és incrementar el nombre de guies (G1 o G2) i, d’aquesta manera poder acompanyar, per dur a terme activitats de muntanya, a més persones amb ceguesa total (B1) o parcial (B2). Per cada barra direccional que porta un B, es necessiten dos guies com a mínim, un al davant i un al darrere.

Des de la secció de muntanya inclusiva d’aquesta entitat local, expliquen que estem davant d’una activitat molt senzilla, que “aprendrem fent ús de la barra direccional i deixant-nos guiar amb els ulls tapats, amb un antifaç”. Amb aquesta tècnica, asseguren, s’aconsegueix “posar-se al lloc de la persona cega i sentir i interpretar totes les indicacions que va donant el guia”.

Són indicacions que, afegeixen, “caldrà que donem quan nosaltres fem de guia posteriorment, primer com a G2 (guia del darrere de la barra) i després com a G1 (guia del davant que dona la majoria d’indicacions)”. Un dels principals propòsits d’aquest tastet, a més, és el de trencar “les pors que tothom pot tenir abans de provar la conducció amb barra direccional”. Amb això, diuen, “guanyarem confiança amb nosaltres mateixos i satisfacció d’haver participat en una activitat inclusiva”.

A l’Anella Verda

La trobada serà a l’aparcament de l’Anella Verda, a l’entrada del Parc Audiovisual. Es crearan equips de quatre persones per anar provant la tècnica de la barra direccional. “Primer farem de persona sense visió i serem guiats pels camins que porten al llac petit. Anirem canviant el paper amb la resta de voluntaris de l’equip, fent també de guia posterior (G2) i finalment guia davanter (G1). Allà esmorzarem i compartirem experiències entre tots plegats”, expliquen.

To Top