Esports

La UA Terrassa critica el mal estat de les pistes de Can Jofresa

La presidenta de l’entitat, Yolanda Gómez, demana una intervenció urgent de l’Ajuntament pel “pèssim estat” del tartan i de la resta d’instal·lacions de Can Jofresa

Una atleta de la UAT, entrenant-se aquest dimecres a les pistes de Can Jofresa / alberto tallón

Fa uns tres anys es va canviar el tartan de les pistes municipals d’atletisme de Can Jofresa. La nova superfície de color blau presenta ja diferents deficiències. Yolanda Gómez, presidenta de la Unió Atlètica Terrassa, l’entitat que gestiona les instal·lacions, adverteix que aquesta circumstància és només la punta de l’iceberg de les “moltes deficiències que presenten unes instal·lacions completament abandonades, en les quals fa anys que no s’inverteix un sol euro”.

Diversos dels més de 600 socis de l’entitat s’han dirigit a la junta directiva de l’entitat per expressar el seu malestar pel mal estat de la pista, la manca d’il·luminació i la inexistència d’espais de gimnàs. “Només demanem unes condicions mínimes per practicar l’atletisme.

La situació actual comporta que molts dels nostres millors atletes hagin hagut de marxar fora. Encara aconseguim prou bons resultats si tenim en compte la deixadesa de les nostres instal·lacions. Els nostres esportistes diuen que no fan entrenaments, sinó que fan paleo-entrenaments. Els més petits fins i tot juguen a llançar-se per les pistes i tacar-se de color blau.

Algú hauria de demanar explicacions a l’empresa que va col·locar el tartan, que destenyeix i està en mal estat, impedint, per exemple, que es puguin entrenar les especialitats de tanques”, comenta Yolanda Gómez, que lamenta també que no es pugui entrenar el salt amb perxa, ja que “el matalàs no es va tapar correctament i des de la pandèmia és una colònia de rates”. Una altra de les reivindicacions és l’anomenat carril número 9, que s’utilitza per escalfar i fer estiraments. “Ens van dir que hi posarien gespa natural, però només hi ha ciment”, lamenta.

Comissió informativa

El tema del mal estat de les pistes va aparèixer aquest dimecres en una comissió informativa de projecció de la ciutat. La regidora d’Esports, Sarai Gascón, va assenyalar que “s’està veient que el tartan no té la qualitat que s’esperava i es demanaran explicacions a l’empresa que el va col·locar”. Va assenyalar que canviar-ho tot suposa una inversió d’uns 100.000 euros, tot i que no hi ha encara calendari d’execució. Dilluns, la presidenta de la UAT es reunirà amb Gascón a la Casa de l’Esport. Inicialment, la trobada havia de servir per presentar els actes del 40 aniversari de l’entitat, però la problemàtica de les pistes ha passat a un primer pla.

To Top