Esports

Carlos García Cuenca, nou seleccionador femení de hockey

Tindrà com a ajudant Edu Aguilar i s’està negociant amb le terrassenc Santi Freixa per tal que s’integri al cos tècnic

Carlos García Cuenca, a la dreta, amb el que serà el seu ajudant a la selecció femenina, Edu Aguilar

L’actual entrenador de l’equip masculí de l’RC Polo de Barcelona, el gallec Carlos García Cuenca, és el nou seleccionador espanyol femení de hockey, tal com va informar Diari de Terrassa. Qui era l’ajudant d’Adrian Lock a la selecció espanyola femenina s’ha convertit, després que l’anglès fos acomiadat, en el seu substitut. Cuenca treballarà conjuntament amb Edu Aguilar. Tenen per davant l’objectiu d’intentar classificar el combinat femení espanyol per als Jocs Olímpics de París 2024. Al Preolímpic que se celebrarà a València entre els dies 13 i 21 de gener, Espanya ha d’assolir una de les tres primeres places si no es vol perdre la cita olímpica de l’estiu vinent.

“Un lloc com aquest és l’objectiu, el somni i la il·lusió de qualsevol professional del nostre esport. Així ho visc. Sempre he tingut com a objectiu arribar fins aquí. Tinc, però, sensacions ambivalents, ja que tot això arriba  després del canvi d’un cos tècnic liderat per Adrian Lock, que ha estat un bon col·lega i amic. Però estic content i convençut”. Amb aquestes paraules valorava Carlos García Cuenca la notícia de la seva designació com a màxim responsable de l’equip femení espanyol.

Carlos García Cuenca compaginarà el càrrec de seleccionador amb la seva feina al capdavant del conjunt masculí del Polo, al capdavant del qual ha guanyat quatre lligues i cinc Copes del Rei. Les dues temporades anteriors, el gallec va entrenar el CD Terrassa.

Cuenca ha assenyalat que vol treballar “amb un grup ampli, de 32 a 35 jugadores”. Un dels seus objectius és fomentar la competitivitat entre les internacionals. I afegeix: “Ara hem d’estar focalitzats en el Preolímpic. Després, ja parlarem dels Jocs Olímpics. Fins ara s’ha fet una gran feina. Aprofitarem tot el que s’ha fet bé i millorarem alguns aspectes que ens faran més competitives. Aquest és un grup molt professional. Estic convençut que les jugadores seran a París”, explica.

Edu Aguilar, per la seva banda, és el primer entrenador del conjunt femení del Club de Campo, l’equip que més jugadores aporta a la selecció.  Els anys 2021 i 2023 va ser escollit com el millor entrenador de la lliga femenina. Com a jugador, va ser olímpic a Atenes 2004 i va exercir de tècnic assistent a Río de Janeiro 2016 i Tòquio 2021, en ambdós casos amb la selecció absoluta masculina.

L’entrenador gallec Carlos García Cuenca compaginarà aquesta tasca amb la d’entrenador del primer equip masculí del Polo

Pendents de Santi Freixa

D’altra banda, la Federació està en converses amb l’entrenador terrassenc Santi Freixa, actual segon entrenador del Bloemendaal. Fins la temporada passada, col·laborava també amb la federació neerlandesa de hockey. La intenció és que treballi conjuntament amb Carlos García Cuenca i Edu Aguilar. Els tres entrenadors s’encarregarien de la selecció femenina, inicialment, fins als Jocs de París.

A a partir del dilluns 16 d’octubre i fins a finals de novembre, les internacionals espanyoles iniciaran quatre concentracions, sempre entre dilluns i dimecres. A banda, hi haurà sessions als respectius centres d’alt rendiment, per a les setmanes en les quals no hi hagi concentració. Quan s’acabi la primera volta de la lliga femenina, la selecció es concentrarà a València del 27 de novembre al 3 de desembre, d2 l’11 al 22 de desembre (es disputarà un torneig preparatori durant aquests dies) i del 26 al 30 de desembre. Es tornaran a reunir el 7 de gener del 2024 per preparar ja el Preolímpic (del 13 al 21 de gener).

To Top