Esports

El CN Terrassa femení, al selecte grup dels 16 millors d’Europa

El millor waterpolo femení europeu visitarà la piscina del CN Terrassa. El tècnic de l’equip, Xavi Pérez, sosté que ser a la fase de grups de la Champions ajudarà l’equip a créixer

D’aquí a nou dies, l’equip femení de waterpolo del Club Natació Terrassa debutarà a la fase de grups de la Champions League per primera vegada a la seva història. Per al seu entrenador, Xavi Pérez, competir contra els millors conjunts del continent suposarà un revulsiu importantíssim per a l’equip, especialment pensant en com afrontar la lliga de Divisió d’Honor. El dissabte 7 d’octubre, l’equip terrassenc debutarà en aquesta competició. Ha quedat integrat en el grup “A” juntament amb l’Orizzonte Catania i el SIS Roma italians i el CN Sant Andreu barceloní.

Debutarà a Roma el dissabte 7 d’octubre

El CN Terrassa, que està al grup “A”, debutarà a la fase de grups de la Champions League el 7 d’octubre a la piscina del conjunt italià del SIS Roma. El dia 21 del mateix mes, jugarà a la piscina del CN Sant Andreu i, el dia 4 de novembre, rebrà a les seves instal·lacions a l’Ekipe Orizzonte. A la quarta jornada, prevista per al 25 de novembre, jugarà a la seva piscina, davant del SIS Roma. La competició s’aturarà a partir d’aquesta data i es reprendrà el 9 de març amb un CN Terrassa-CN Sant Andreu. El 23 de març, les de Xavi Pérez tancaran aquesta fase a Catània, contra l’Ekipe Orizzonte. El primer de cada un dels quatre grups passarà a la “final-four”, que es jugarà del 21 al 24 d’abril.

Les quatre primeres jornades de la fase de grups es disputaran abans de Nadal, mentre que les dues últimes tindran lloc després de l’aturada per seleccions, al mes de març. Entre el 21 i el 24 d’abril de l’any 2024, els quatre primers classificats de cadascun dels quatre grups disputaran la “final-four”, en una seu encara per determinar.

“Ser un dels 16 millors equips d’Europa és una cosa que no teníem prevista. Ens fa una il·lusió enorme i ens permetrà créixer moltíssim com a equip. Poder gaudir de tres partits de primer nivell europeu a la nostra piscina suposa un premi enorme per a aquest equip”, assenyala Pérez, que no es podia imaginar fa uns pocs anys que el seu equip arribaria a una fase de grups de la Champions. Les egarenques ho van aconseguir després de classificar-se en tercera posició a la ronda prèvia disputada el passat cap de setmana a Mataró.

Un grup molt complicat

Assenyala Pérez que el grup que li va tocar al CN Terrassa al sorteig de dimarts a Barcelona és “molt complicat, com ho hagués estat qualsevol altre, ja que el nivell és altíssim”. El gran favorit del grup és l’Orizzonte Catania italià, un equip que acumula vuit Champions League, una Copa LEN i ha guanyat les darreres lligues i copes italianes. L’any passat van caure a semifinals en un duel disputadíssim contra el CN Sabadell i van acabar terceres. “S’han reforçat i són encara més perilloses. És un dels grans aspirants al títol”, comenta l’entrenador egarenc.
Del Roma assegura que “té un bloc molt compacte, amb moltes internacionals”. Han fitxat la “mataronina” Anna Gual i han perdut Sofia Justini, que ha fitxat pel Sabadell. El rival més conegut és el Sant Andreu, que va acabar tercer a la lliga espanyola.

To Top