Esports

Xavi Hernández, nominat al The Best 2023

L’entrenador egarenc del FC Barcelona és un dels cinc candidats a guanyar el premi després d’endur-se la Lliga i la Supercopa d’Espanya

Xavi Hernández ha estat nominat als premis The Best 2023, uns reconeixements que atorga la FIFA als millors futbolistes i entrenadors de l’any. Suposa la primera gran nominació pel de Terrassa, que és un dels cinc candidats a guanyar el guardó després d’una bona temporada amb el FC Barcelona en què ha aixecat el títol de la Lliga i el de la Supercopa d’Espanya. De fet, el conjunt blaugrana tindrà representació en totes les categories del The Best.

L’entrenador egarenc és l’arquitecte d’un nou Barça que va aconseguir la regularitat la temporada passada, enduent-se així dos títols després d’una sequera molt important des de la Copa del Rei del 2021. Xavi tindrà com a uns dels seus rivals a Pep Guardiola. El tècnic del Manchester City ha estat guanyador no només de la Champions League, sinó també de la Premier League i l’English FA CUP. Els altres candidats al The Best són Simone Inzaghi (Itàlia), Ange Postecoglou (Austràlia) i Luciano Spalletti (Itàlia).

El tècnic del Barça es va mostrar irònic amb la premsa quan li van preguntar sobre la nominació. “Ric perquè amb les castanyes que m’heu donat, estic en el The Best. No entenc res. És treball de l’equip, no li dono massa importància ni li donava quan era jugador. Es tracta de prioritzar els èxits col·lectius. Hi ha un staff darrere, president, junta directiva i els principals protagonistes que són els jugadors”, va declarar l’egarenc.

Els nominats al premi van ser anunciats el passat 14 de setembre i els aficionats seran els encarregats d’escollir als guanyadors. Així mateix, les votacions finalitzaran el dia 6 d’octubre i es podrà votar en totes les categories: millor entrenador del futbol masculí, millor entrenador del futbol femení, millor jugador i jugadora, millor porter i portera i, com a premi especial, el millor FAN.

Xavi Hernández, nominat al The Best 2023
To Top