Esports

Carlos García Cuenca té tots els números

L’actual tècnic de l’RC Polo masculí, segon d’Adrian Lock, és el més ben posicionat per ser el seleccionador femení fins als Jocs Olímpics i Jamilon Mulders podria ser el següent

L’entrenador gallec té experiència en el combinat femení, ja que ha sigut segon seleccionador / ll. clotet

El tècnic Carlos García Cuenca és el més ben posicionat per agafar les regnes de la selecció femenina, en substitució d’Adrian Lock, que va ser destituït pels responsables de la Federació Espanyola de Hockey, a principis d’aquest mes de setembre, després de 10 anys en el càrrec. García Cuenca, que aquest any ha tornat a les files de l’RC Polo masculí, era el segon de Lock i, per aquest motiu, s’ha pensat en ell per ocupar aquest lloc.

En principi, però, la tasca de García Cuenca estaria encaminada a dirigir el combinat femení en el Preolímpic que se celebrarà el mes de gener de 2024 a les instal·lacions de Beteró, a València. En aquella cita, els tres primers classificats es guanyaran una plaça per als Jocs Olímpics de París, previstos per a l’estiu.

La intenció dels responsables federatius seria que, en cas d’obtenir un bitllet per al torneig que es jugarà a la capital francesa, el seleccionador sigui l’encarregat de portar l’equip. Però, després dels Jocs, no es descarta un canvi a la banqueta, pensant en un projecte a més llarg termini.

El tècnic gallec va entrenar al RC Polo masculí durant set temporades, de 2012 a 2019,amb un balanç de quatre lligues de la Divisió d’Honor, cinc Copes del Rei i un quart lloc a l’EHL, a la seva darrere temporada com a responsable del conjunt barceloní.

García Cuenca, a més, ha estat vinculat a la Federació Espanyola i, en els últims anys, ha exercit com a segon tècnic de la selecció femenina absoluta. Ara, tot apunta que es farà càrrec d’aquest combinat, si bé, en aquesta ocasió, com a primer entrenador.

Possible candidat

La Federació continua treballant en aquest cas i ha sospesat la possibilitat de trobar un seleccionador per a després dels Jocs Olímpics, si el conjunt femení s’hi classifica. En aquest sentit, un dels noms que s’han posat sobre la taula és el del tècnic alemany Jamilon Mulders, una aposta molt ambiciosa.

Aquest entrenador va dirigir la selecció alemanya femenina i als jocs Olímpics de Rio de Janeiro, l’any 2016, va obtenir la medalla de bronze. També va portar la selecció femenina de la Xina i va disputar el Mundial de 2018, on les coses no li van anar gaire bé. I, amb la selecció femenina dels Països Baixos, en el Mundial celebrat a Terrassa, es va penjar la medalla d’or després de superar a la final a Argentina.

To Top