Esports

Inici d’una lliga amb els Jocs de París a l’horitzó

Comença una nova edició de la Divisió d’Honor masculina, amb els tres representants del hockey local. Atlètic, Club Egara i CD Terrassa debutaran lluny de casa

Atlètic i Club Egara, com cada edició, són dos dels candidats a guanyar un títol que la passada temporada es va endur el conjunt madrileny del Club de Campo / lluís clotet

La temporada de la màxima categoria del hockey estatal torna aquest cap de setmana després d’un estiu marcat per la celebració de l’Europeu de seleccions. La lliga de la Divisió d’Honor masculina inicia una nova edició que viurà alguns canvis pel que fa a duració dels partits i altres normatives en accions crucials dels partits, i que manté la configuració de la passada campanya, quan es van recuperar els dotze equips.

Els tres representants locals comencen com a visitants en una primera jornada amb un RC Polo-Júnior com a partit més rellevant. L’Atlètic de Xero Gasol visitarà el Complutense, l’Egara de Ramon Sala es desplaçarà a les Illes Canàries per jugar al camp del Taburiente mentre que el CD Terrassa, l’únic dels tres que estrena entrenador amb l’arribada de Jordi Fitó a la banqueta s’enfrontarà al Jolaseta. El primer derbi terrassenc de la competició arribarà a la quarta jornada, el 8 d’octubre, a Can Salas, i enfrontarà a l’Atlètic amb l’Egara.

Continua la mateixa estructura pel que respecta a la competició. Després d’una fase regular pel sistema de lligueta, de tots contra tots amb dues voltes, arribarà la “final four” a una seu determinada, entre els quatre primers classificats. El format manté, també, el “play-out”, que disputa el penúltim classificat, per mantenir la categoria, contra un equip de la Divisió d’Honor “B”, segons les classificacions finals.

Pel que fa als canvis en la normativa, s’han adaptat els temps de partits de les lligues Nacionals i els “play-offs”, així com els de la Copa del Rei a la normativa de la FIH, amb 4 temps de 15 minuts en comptes dels 17,50 minuts de fins ara. A més, quan s’assenyali un penal-córner o hi hagi un gol, s’aturarà el temps. A més, els equips disposaran de 40 segons per executar un penal-córner.

La primera volta

La primera volta d’aquesta fase regular finalitzarà a finals de novembres mentre que la segona començarà a principi del mes de març de 2024 i acabarà a mitjans del mes de maig. Cal recordar que, el mes de gener de l’any que ve, la selecció espanyola masculina ha de disputar el Preolímpic a València, concretament a les instal·lacions de Beteró i, per tant, necessitarà uns dies de preparació de cara a aquesta cita. El calendari del final de la competició ja s’ha dissenyat per si el combinat de Max Caldas es classifica per als Jocs Olímpics de París.

Les últimes edicions marquen, en teoria, l’elenc dels equips favorits per a la consecució del títol de lliga. Atlètic i Egara, com cada temporada, estan a la llista de possibles candidats i, també com és habitual s’uneixen a aquesta relació el RC Polo de Barcelona i el Club de Campo, vigent campió i un dels equips que més ha evolucionat en les últimes temporades.

Com també és acostumat, s’espera l’aparició de conjunts que s’acostumen a denominar com a revelació de la temporada. Són els que lluitaran per desbancar a alguns dels quatre principals i, si és possible, desbancar-los per colar-se a la lluita per la lliga, com és el cas del Barça o el Júnior.

La resta d’equips, inclòs el CD Terrassa, estaran a l’expectativa i, sobretot, intentaran estar ben lluny de la cua de la classificació per evitar ensurts de darrera hora. La presència de l’Atlético San Sebastián, que va pujar de la Divisió d’Honor “B” la passada campanya, és tota una incògnita. És un equip que, a mitjans de la dècada dels 2000 va plantar cara als equips de la part alta de la classificació, però ara és tota una incògnita quin pot ser el seu paper a la lliga.

El campió actual

En el campió actual continua Pablo Usoz a la banqueta, El Club de Campo, que va guanyar la lliga a l’Estadi Martí Colomer, ha guanyat les seves úniques dues lligues en els últims anys i voldrà continuar com a clar favorit. En les files del RC Polo, ressalta el retorn a la banqueta del tècnic Carlos García Cuenca, l’any passat al CD Terrassa, que arriba per substituir a l’australiana Katie Allen, que va ser la primera dona en la història en dirigir a un equip de la Divisió d’Honor masculina.

Òbviament, Atlètic, campió de fa dues temporades i que ha incorporat a Jan Lara del CD Terrassa, i Egara, que el passat cap de setmana es va proclamar campió de Catalunya a Sant Cugat del Vallès, completen el quartet de grans favorits per conquerir el títol. La bola comença a rodar.

Preolímpic i els Jocs de París

Aquesta temporada estarà mediatitzada per la disputa del Preolímpic, a València, del 13 al 21 de gener del 2024 i, en cas d’estar entre els tres classificats, els Jocs Olímpics de París, que es jugaran del 27 de juliol al 9 d’agost.

La Copa del Rei, el març

La disputa de la Copa del Rei ja té unes dates definides i s’ha establert que se celebri entre els dies 15 i 17 de març del 2023. El que encara no s’ha determinat per part de la Federació Espanyola és la seu on es disputaran els partits.

To Top