Esports

Una competició que es preveu més oberta que mai

L’Egara, quart classificat a la fase regular la temporada passada, és l’únic dels conjunts terrassencs que debuta fora de casa. CD Terrassa i Atlètic comencen de locals

CD Terrassa i Atlètic es van enfrontar a la recent disputa del Campionat de Catalunya, que es va adjudicar el Club Egara després de superar el Júnior a la final / Lluís Clotet

La lliga de la Divisió d’Honor femenina ja és aquí. Aquest cap de setmana es disputa la primera jornada d’una competició que, com en la passada edició, continua amb tres representants del hockey terrassenc, Egara, Atlètic i CD Terrassa i, també, amb dotze equips a la competició, fórmula que es va recuperar la passada temporada.

A causa de la celebració del Preolímpic per estar als Jocs de París l’estiu de 2024, la lliga acabarà, pel que fa a la seva primera volta, el 19 de novembre. El mes de gener, el combinat espanyol femení es jugarà la classificació per a la cita olímpica a Beteró, a València.

La competició es reprendrà amb la segona volta, el 3 de marc de 2024 i finalitzarà el 19 de maig. Després vindrà el de sempre, la “final four” per determinar el campió entre els quatre primers classificats de la fase regular. L’últim classificat baixarà de categoria mentre que el penúltim disputarà un “play-out” contra l’equip de la Divisió d’Honor “B” que s’hagi classificat per a aquesta eliminatòria.

L’Egara, que va jugar la semifinal per al títol, debuta al camp del Complutense, amb Joan Vidal com a entrenador per segona temporada consecutiva. L’Atlètic de Jordi Carrera, per la seva banda, s’estrenarà a Can Salas rebent a les càntabres de l’RS Tenis mentre que el CD Terrassa, que va mantenir la categoria després de vèncer al Castelldefels al “play-out”, viurà un dels partits més complicats, ja que rebrà la visita del Júnior, el vigent campi de la competició.

Enguany, la Federació Espanyola de Hockey ha tornat a recuperar algunes normes que ja es van emprar fa unes temporades i que s’adeqüen a les que estableix la FIH. Es tracta d’un canvi relacionat directament amb els temps dels quarts, que continuen sent quatre, però ara amb 15 minuts de duració.

També es canvia la situació del penal-córner, que quan se n’assenyala un s’aturarà el cronòmetre. A més, els equips tindran un marge de 40 segons per executar-los. També s’aturarà el rellotge, per part del jutge del partit, quan hi hagi un gol durant l’encontre.

Entre els favorits

A l’hora de parlar de favorits, el Júnior, que va guanyar la seva primera lliga el passat mes de juliol a Terrassa, tornarà a estar a la llista de privilegiats. L’equip que entrena Guillermo Carnicer, amb una alta presència de jugadores egarenques, va trencar una mala ratxa i, per fi, va poder assaborir un títol que se li havia escapat en moltes ocasions.

També estarà entre els favorits per guanyar la lliga el Club de Campo, el conjunt que ostenta més títols i que sempre està a la “pole position”, tot i que va perdre la final de l’any passat. L’equip madrileny ha regnat en la majoria de les competicions de les últimes dècades i, per tant, el seu repte és recuperar el tron que li va arrabassar, contra tot pronòstic, un Júnior que va fer tots els mereixements per adjudicar-se la seva primera lliga de la història.

El RC Polo és un altre dels habituals a les travesses mentre que l’Egara de Vidal, que va ser quart a la lliga regular de la campanya anterior, tornarà a presentar batalla en aquesta edició. La resta d’equips intentaran estar el més lluny possible de la part baixa. L’Atlètic, que va completar una bona temporada a la lliga passada, buscarà apropar-se als favorits i entrar entre els quatre primers classificats. Les de Can Salas, després de pujar amb una gran solvència a la màxima categoria fa dues temporades, han evolucionat molt en el seu joc i, a més, les jugadores més joves s’han anat consolidant. Les de Carrera poden somiar amb objectius ambiciosos.

El CD Terrassa, que recupera a la banqueta l’últim entrenador que li va donar una lliga, Alejandro Ayabarrena, té com a missió principal evitar l’ensurt de la passada edició i no haver de passar pel mal tràngol del “play-out” per mantenir la màxima categoria. El conjunt de les Pedritxes, que de sempre ha estat una factoria important de jugadores del planter, es planteja com a primer objectiu la permanència. L’esdevenir de la competició marcarà altres fites.

De la meitat de la taula

Pel que concerneix la resta d’equips de la Divisió d’Honor femenina, Taburiente, Complutense i Real Sociedad apunten a ser equips de la meitat de la taula classificatòria, però gens fàcils de superar, mentre que Jolaseta, Tenis i Sardinero, a priori, semblen destinats a lluitar per la permanència a la categoria.

Derbi al final de cada volta

El calendari ha volgut que cada una de les dues voltes de la lliga regular acabi amb un derbi casolà. A l’última jornada de la primera volta, es jugarà un Club Egara- CD Terrassa al Pla del Bon Aire i al de la segona volta a les Pedritxes.

La Copa, el primer repte

Classificar-se entre els vuit primers al final de la primera volta comporta la classificació per a la Copa de la Reina, que se celebrarà del 15 al 17 de març de 2024, a una seu encara per decidir. És el primer objectiu dels equips participants.

To Top