Esports

Un Atlètic renovat busca refer-se i tornar a regnar

Els de Can Salas han incorporat cinc jugadors durant l’estiu i intentaran refer-se d’una temporada en blanc pel que fa a títols

/ Alberto Tallón

Després de caure eliminats a les semifinals de la “final-four” de Divisió d’Honor i perdre per “shoot-outs” a la mateixa ronda de l’Euro Hockey League (EHL) la temporada passada, l’Atlètic afronta la nova campanya amb noves cares, però amb el mateix objectiu: competir al màxim nivell cada partit per tornar a regnar i, per què no, somiar amb el doblet que ja van aconseguir fa dues temporades. L’equip de Can Salas no participarà aquest any en l’EHL, cosa que no passava des de la temporada 2018-2019. L’Atlètic ha participat en 12 de les 15 edicions des de la creació de la màxima competició europea a nivell de clubs.

Pel que fa a la plantilla, el defensa neerlandès Johannes Mooij ha estat baixa de l’equip, tancant així la seva segona etapa al club de Can Salas. Ha estat un fix en l’eix de la defensa dins l’esquema de Xero Gasol, però va arribar a un acord amb el Pinoké neerlandès. Per suplir la baixa, l’Atlètic ha fitxat el terrassenc Ignasi Torras, que ha jugat les dues darreres temporades al Racing Club de Brussel·les. Torras torna on, abans de marxar a Bèlgica, va jugar fins a deu temporades. També cal destacar el cas de Marc Sallés. El migcampista de l’Atlètic es va repensar la seva decisió de retirar-se del hockey i ha decidit que continuarà jugant, com a mínim, una temporada més.

La lliga regular de Divisió d’Honor masculina dona avui el tret de sortida. I l’Atlètic iniciarà el seu camí a Madrid per enfrontar-se al Sanse Complutense en la primera jornada de la competició. El matx es disputarà avui a les 17 hores. No serà un partit gens fàcil per als de Can Salas, ja que fa tres anys que no guanyen en aquest camp.

El conjunt dirigit per Xero Gasol encara no podrà comptar amb Marc Vizcaino. El migcampista va patir una lesió greu de genoll durant la disputa de la Copa del Rei que el va deixar fora dels terrenys de joc durant tot el tram final de la temporada passada i sembla que també serà així durant l’inici d’aquesta. A més, els egarencs també tenen la baixa del defensa Pau Gestí, que ha arribat enguany procedent del juvenil.

Xero Gasol, entrenador de l’Atlètic: “Només amb el talent no n’hi ha prou”

Com arriba l’equip a l’inici de la lliga? En general, bé. Comencem amb il·lusió i amb una plantilla renovada. Tenim gent nova i necessitem temps per agafar hàbits i dinàmiques grupals.

Quin objectiu es marquen aquesta temporada? L’únic objectiu que tenim és preparar l’equip per competir. Hem de tenir una mentalitat forta i definir uns valors d’equip.

Com veu la plantilla? Sempre dic que tinc millor equip que l’any passat. Tenim la sort de tenir sempre bones plantilles, amb jugadors de màxim nivell. Tot i això, amb el talent no n’hi ha prou. Necessitem assentar unes bases. Els equips es fan forts en els moments difícils.

Com els pot afectar el fet de no disputar l’Euro Hockey League? Els rivals també juguen, i si no ens hem classificat aquest any per disputar l’EHL és perquè no ens ho mereixíem. En general, vam fer una segona volta molt bona, però no vam ser capaços de jugar la final de la lliga. Toca aprendre i seguir.

Quins equips veu favorits per guanyar la lliga? Amb la “final-four” no hi ha favorits. En els darrers anys, tot s’ha igualat molt.

To Top