Esports

Cristina Montesinos, cinquena en els 35 km marxa del Mundial

Ha signat una millor marca personal de 2.45’32” en una cursa que ha tornat a guanyar la bicampiona mundial María Pérez

Cristina Montesinos, al centre de la imatge, entre la campiona mundial Maria Pérez i Raquel González, aquest dijous a Budapest / RFEA

Dia de glòria per a la marxa espanyola. Ha dominat amb contundència les proves de marxa dels Campionats del Món que se celebren a la capital hongaresa, Budapest. Aquest dijous, la marxadora terrassenca de 29 anys Cristina Montesinos s’ha classificat en una meritòria cinquena posició en la categoria femenina dels 35 quilòmetres marxa. Ha millorat la seva marca personal, establint un registre de 2 hores, 45 minuts i 32 segons.

L’atleta de Granada María Pérez s’ha proclamat campiona del Món amb un espectacular temps de 2.38’40. Es tracta de la novena millor marca de la història. Li ha tret més de dos minuts a la peruana Kimberly García León, que ha creuat la línia d’arribada amb un registre de 2.40’52. La medalla de bronze ha estat per a la grega Antigoni Ntrismpioti, amb un temps final de 2.43’22. La quarta posició ha estat per a la brasilera Viviane Lyra (2.44’40”).

Montesinos ja s’havia proclamat campiona d’Europa per equips el mes de maig a la ciutat txeca de Podebrady, on Espanya va penjar-se la medalla d’or. L’egarenca va finalitzar en tercera posició.

Aquest dijous, Montesinos ha protagonitzat una gran cursa pels carrers de la capital hongaresa. Des del principi de la cursa s’ha anat posicionant entre les primeres classificades. Ha anat molta estona setena, després sisena i finalment ha aconseguit superar la peruana Evelyn Inga (2.46’18”) i ha assolit una brillant cinquena posició. La tercera integrant de l’equip espanyol, Raquel González, ha finalitzat tretzena amb un temps de 2.51’53”.

Al quilòmetre 29, Montesinos anava sisena, marcant un temps de 2.17’15”, per darrere de la japonesa Serena Sonoda. Un quilòmetres després s’ha situat ja en una cinquena posició (2.21’54”) que no abandonaria, començant a agafar distància respecte a les seves competidores. Ha mantingut aquesta posició en els cinc darrers quilòmetres de la prova.

Han aconseguit acabar la cursa d’aquest dijous a Budapest un total de 36 de les 47 atletes participants.

Històric doble doblet espanyol

Álvaro Martín i María Pérez han reeditat en els 35 l’or que ja van assolir en els 20 quilòmetres marxa / RFEA

En la prova masculina, la delegació espanyola ha obtingut una nova medalla d’or. L’extremeny Álvaro Martín s’ha proclamat campió del Món amb un temps de 2.24’30”, establint un nou rècord d’Espanya de la distància.  Miguel Ángel López ha estat tretzè amb 2.29’32” i Marc Tur, que ha vist una targeta vermella, ha acabat vint-i-dosè amb un registre de 2.36’04”.

Tant Álvaro Martín com María Pérez s’havien proclamat també campions del Món el passat cap de setmana en la prova dels 20 quilòmetres marxa. D’aquesta manera, la selecció espanyola ha guanyat les quatre distàncies de la marxa en aquest Mundial de Budapest.

La terrassenca Cristina Montesinos no podrà competir en els 35 quilòmetres marxa en els Jocs Olímpics de París de l’estiu vinent, ja que no s’hi disputarà aquesta prova. Només hi haurà els 20 quilòmetres marxa i un relleu mixt de 42 quilòmetres, en el qual participaran quatre atletes per cada país.

“Ara m’hauré d’adaptar als 20 quilòmetres”

Cristina Montesinos estava exultant després de la cinquena posició assolida a Budapest. “La cursa m’ha sortit millor del que m’esperava. M’he trobat amb bones sensacions. He decidit anar al meu ritme. En un moment de la prova he vist que em quedava sola i he decidit seguir fins que les cames aguantessin”, assenyala. I afegeix: “Al final no sabia si entrava cinquena o sisena, ja que una corredora xinesa s’ha acabat retirant, però estic molt contenta”.

Pel que fa a la supressió d’aquesta distància a partir de l’any vinent, Montesinos assenyala. “M’hauré d’adaptar als 20 quilòmetres. Tocarà agafar velocitat. El meu gran objectiu serà fer la mínima per ser als Jocs Olímpics de París”, clou.

Per la seva banda, la doble campiona del Món, María Pérez, va aprofitar la presència de les càmeres per reivindicar la importància dels èxits aconseguits.

To Top