Esports

Tot a punt per a l’estrena d’un Europeu amb 11 jugadors de Terrassa

Les seleccions espanyoles disputaran a partir d’aquest cap de setmana la màxima competició continental. El premi és suculent: la classificació directa per als Jocs de París

La davantera Marta Segú és una de les terrassenques que competiran a Mönchengladbach

Arrenca aquest divendres la competició de seleccions més important de l’any, un Campionat d’Europa que es disputarà fins al diumenge 27 d’agost a la ciutat alemanya de Mönchengladbach, concretament al Hockeypark d’aquesta ciutat alemanya, una instal·lació per a 9.500 espectadors que es va inaugurar l’any 2006 amb motiu del Mundial. Els Països Baixos defensaran el títol en ambdues categories.

La selecció masculina, amb set jugadors terrassencs, s’estrenarà diumenge a les 10.15 hores en la dinovena edició davant d’Àustria, un equip al qual va golejar dues vegades en els dos darrers amistosos al Martí Colomer. Dilluns a les 20.30, els de Max Caldas s’enfrontaran a Bèlgica, una de les grans favorites. Tancaran la primera fase el dimecres 23 a les 12.15 davant d’Anglaterra. L’objectiu és acabar entre els dos millors del grup “A” i classificar-se per a les semifinals del divendres 25. La gran final masculina es jugarà el diumenge 27 d’agost a les 15 hores.
Els set internacionals egarencs són: Xavi Gispert, Jordi Bonastre, Pau Cunill, Marc Recasens, Marc Miralles, Gerard Clapés i Pepe Cunill.

Completen la llista els porters Luis Calzado i Adrián Rafi i els següents nou jugadors: Nacho Rodríguez, Álex Alonso, Quique González de Castejón, Rafa Vilallonga, Borja Lacalle, Álvaro Iglesias, Joaquín Menini, Marc Reyné i Jose Basterra.

Al grup “B” jugaran els Països Baixos, Alemanya, França i Gal·les. Espanya, que acumula sis medalles (dos ors, tres plates i un bronze) va pujar per darrera vegada a un podi continental l’any 2019 a Anvers, on va perdre la final davant de la selecció belga.

L’equip femení debuta dissabte

La selecció femenina que entrena Adrian Lock debutarà dissabte a les 13.15 en aquest Europeu de Mönchengladbach. I ho farà contra el gran favorit del grup “A”, els Països Baixos. Les neerlandeses són les grans dominadores del hockey femení mundial. Han pujat al podi en 14 dels 15 Europeus disputats i acumulen 11 ors, dues plates i un bronze. S’han imposat en les tres darreres edicions. Espanya acumula només dues plates i un bronze en les quinze edicions disputades.

Espanya, que va ser bronze fa quatre anys a Anvers, disputarà el segon partit diumenge a les 19.45 contra Itàlia, sens dubte el rival més assequible del grup “A”. Les de Lock tancaran la fase de grups dimarts dia 22 a les 17 hores davant de la sempre perillosa Bèlgica. No ho tindran gens senzill per acabar entre les dues millors del grup i accedir a les semifinals del dijous. La final femenina està prevista per al dissabte 26 d’agost a les 14.45 hores. Al grup “B”, Alemanya s’enfrontarà a Anglaterra, Escòcia i Irlanda.

Les terrassenques són la portera Clara Pérez, Clara Ycart, Marta Segú i Júlia Strappato. S’han quedat fora de la convocatòria les locals Clara Badia i Clara Barba. La resta d’internacionals que disputaran l’Europeu són la jugadora del Club Egara Maialen García, la rubinenca Xantal Giné, Mari Ángeles Ruiz, María López, Candela Mejías, Lucía Jiménez, Constanza Teves, Alejandra Torres-Quevedo, Bea Pérez, Laura Barrios, Sara Barrios, Belén Iglesias, Laia Vidosa i Patricia Álvarez.

To Top