Esports

Projecte d’alt rendiment destinat als àrbitres catalans de hockey

L’objectiu és millorar el potencial del col·lectiu arbitral a Catalunya

La Federació Catalana de Hockey ha presentat el projecte ARCA (Alt Rendiment Català Arbitral), que es posarà en marxa a la temporada 2023-24. Aquesta iniciativa té com a objectiu proporcionar les eines necessàries a un grup selecte d’àrbitres per desenvolupar el seu potencial i poder comptar així amb el major número d’àrbitres catalans dirigint les millors competicions en l’àmbit nacional, europeu i internacional.

Per assolir aquest objectiu, se’ls hi oferirà accés a diferents eines i serveis. Entre elles, cal destacar un analista d’entrenaments i partits, preparador físic, nutricionista o psicòleg esportiu, entre altres. És la mateixa línia d’actuació que s’aplica amb jugadors a les diferents categories sub-14, sub-16, sub-18 o sub-21, per millorar el seu nivell des de la base.

En aquest programa hi participaran vuit àrbitres, quatre en l’apartat masculí i quatre més en el femení. Quatre d’ells formaran part del grup de la categoria “Elit CAR”, mentre que els altres quatre s’integraran al grup de la categoria “sub-16 / sub-18 /sub-21”. La Federació Catalana anunciarà públicament els noms dels seleccionats a partir de setembre.

La metodologia de treball es basarà en grups diferenciats per categories establint objectius generals i específics perquè els àrbitres els assumeixin des dels seus inicis. A més, el format d’entrenaments estarà alineat amb el de les seleccions de les diferents categories en les quals els seleccionats hi participaran activament.

Xavi Adell, president de la Federació Catalana, ha destacat l’aposta ferma que es fa pel col·lectiu arbitral. ”L’exigència a l’esport ha anat en augment i per aconseguir i mantenir un nivell competitiu alt es requereixen programes específics de desenvolupament. Estic convençut que aquest projecte millorarà la qualitat de l’arbitratge al nostre esport i proporcionarà als més joves eines úniques per desenvolupar la seva carrera en aquest camp. A més, servirà com un incentiu per atraure a nous talents i així continuar enfortint aquest col·lectiu.”

La Federació Catalana confia que el projecte ARCA serà un pas significatiu cap a l’excel·lència en l’arbitratge i reafirma el seu compromís amb el creixement de l’esport d’alt nivell a Catalunya.
A la presentació del projecte van assistir Xavi Adell, president de la Federació Catalana; Oriol Alcaraz, director tècnic; Sílvia Bonastre, responsable del CAR a la Federació; Oriol Torras, responsable de l’ARC masculí; Stefanía Piris, responsable de l’ARC femení; Marc Hellín, president del Col·legi Català d’Àrbitres i Paco Vázquez, president del Colegio Nacional de Árbitros.

To Top