Esports

Uns 350 terrassencs gaudeixen de la Pedalada Popular

Jaume Toda (81 anys) i Teresa Llobet (69) han estat guardonats com els participants més veterans a l’arribada d’aquesta 34a edició, al parc de Vallparadís

Els ciclistes, entrant al pla del Castell del Parc de Vallparadís / LLUÍS CLOTET

Trobar-se el dissabte de Festa Major, encara amb la ressaca de la nit anterior al damunt, a la plaça de Ricard Camí per prendre part a la Pedalada Popular de Festa Major ha esdevingut tot un clàssic per a molts terrassencs. Uns 350 estaven a punt a la línia de sortida de la 34a edició aquest dissabte al matí. Després de la pandèmia, la participació en aquesta prova ha baixat de manera notable. Fa pocs anys s’hi havien concentrat fins a més de 1.200 participants.

El sol ha rebut ciclistes de totes les edats, molts d’ells pertanyents a diferents clubs ciclistes de la ciutat. La calor, però, no era la d’altres anys. L’agradable clima ha ajudat els participants, que han pres la sortida d’aquesta pedalada lúdica i no competitiva de 10 quilòmetres quan passaven sis minuts de les deu del matí. Han enfilat Rambla d’Ègara amunt, fins arribar a l’avinguda de Josep Tarradellas. El grup ha continuat per l’avinguda de l’Abat Marcet fins a l’avinguda de Jaume I per continuar després per l’avinguda de Barcelona i anar a sortir a la carretera de Montcada. Han tombat per Vinyals i després per Doctor Cabanes fins a tornar a sortir a la Rambla, en aquest cas a la zona sud.

La comitiva, perfectament organitzada, ha seguit pel passeig del Vint-i-dos de Juliol i han entrat al parc de Vallparadís a través de la rotonda de Puig i Cadafalch.

Aigua i pomes

A les 11.28, el jove Jan Rueda, de l’Escola de Ciclisme Vallès, ha estat el primer a aparèixer al pla del Castell. L’han seguit els seus companys de ruta. Cadascun ha agafat una ampolla d’aigua, una poma i una barreta energètica i s’han estirat a les zones d’ombra del parc de Vallparadís, davant del Castell Cartoixa. El grup s’ha aturat en quatre avituallaments abans d’entrar de manera neutralitzada al parc de Vallparadís. Han entrat junts, sense guanyadors ni perdedors.

Com cada any, l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha rebut els ciclistes. L’han acompanyat la regidora d’Esports, Sarai Gascón, que s’estrenava, i d’altres membres del consistori, com Maise Balcells, Xavier Cardona i Joan Salvador.

Poc després, els inevitables Aureli Mulet i Joan Moliné, de la comissió de la Festa de la Bicicleta, s’han adreçat als participants. S’han repartit dos trofeus, per als participants de més edat: Jaume Toda, de 81 anys, i Teresa Llobet, de 69.

Alguns dels més menuts s’han quedat al pla de Castell a resseguir el circuit instal·lat per l’Escola de Ciclisme Vallès. La resta s’ha anat dispersant. Fins l’any que vé.

Mulet i Moliné, que organitzen aquesta Pedalada Popular des del primer dia, confien que l’any vinent es recuperi el nivell de participació. “Hem de fer més promoció. Abans hi havia més llocs per inscriure’s”, explicava Moliné.

To Top