Esports

Jaume Leiva i Maria Ruiz guanyen la Cursa Popular de Terrassa

Jaume Leiva, al mig, amb Redouan Rouaz, a la dreta, i Abel Serra / Nebridi Aróztegui

Els egarencs Jaume Leiva i Maria Ruiz han estat els guanyadors de la Cursa Popular de Terrassa, que s’ha disputat aquest dissabte amb la participació d’uns 600 atletes (500 a la prova d’adults i 100 a la infantil). Enguany la cursa, organitzada pel Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, recuperava el pas per un tram de la Rambla d’Ègara, en la seva part final, com era habitual en el passat.

Jaume Leiva ha estat el dominador de la competició masculina un any després de la seva retirada com a atleta professional en aquesta mateixa cita. Leiva ara participa en algunes proves, però des d’una altra perspectiva i la seva condició física no li permet entrenar com a un esportista d’elit. Malgrat això, la Cursa Popular i Jaume Leiva han escrit una història conjunta i enguany s’ha tornat a viure un altre capítol d’aquesta relació. L’egarenc ha arribat en solitari al tram final de la cursa i ha afrontat el darrer tram, d’ascens per la Rambla fins a la plaça de Ricard Camí amb una distància sòlida que li ha donat la victòria. Ha fet un temps de 18’15”, seguit a la línia de meta per Abel Serra, amb un registre de 18’31” i de Redouan Rouaz, tercer amb 18’39”. Veure la classificació completa

“He patit molt”, admetia Jaume Leiva a la línia de meta. “Pujava la carretera de Castellar i pensava que a la Behobia, per exemple, no patia tant. Sabia que la meva jugada era pressionar d’inici perquè tenia rivals més joves que jo, però he jugat les meves cartes i suposo que l’experiència ha jugat a favor meu.” L’atleta terrassenc explica que “ara estic entrenant com a màxim dos dies de carrera a la setmana, no puc passar de 45 minuts per no fer-me mal. Ho volia intentar en aquesta cursa i ha sortit bé, malgrat que es nota molt quan no entrenes, però no passaré d’aquí.”

Pel que fa a la prova femenina, Maria Ruiz ha sumat la segona victòria de la seva vida en la prova de Festa Major. L’atleta del Terrassasports ha fet un temps de 22’09” per arribar en la primera posició. Després ha entrat Maite Rios, amb 22’48”, i ha completat el podi Montse Estany amb 24’37”.

“No esperava que anés tan bé”, deia la guanyadora. He guanyat un cop i havia fet diferents podis i em feia molta il·lusió guanyar de nou. A Terrassa tens el suport dels amics, companys d’entrenament, la família. No havia entrenat massa, però he agafat un bon ritme d’inici i he pogut arribar primera.”

Pel que fa a la cursa infantil, amb classificació conjunta de nens i nenesGorka Lao ha estat el guanyador de la categoria per nascuts els anys 2011 i 12. Lluc Martín ha estat segon i Pol López, tercer. Pels nascuts els anys 2013 i 14, el primer lloc l’ha ocupat Blai García, seguit de Luar Solbas i Dan Navas. I pels nascuts el 2015 i posteriors, primera plaça per a Leo Leiva, seguit de Jan Miralles i Ot Ruiz.

FOTOS | XLIII Cursa de la Festa Major de Terrassa

To Top