Esports

Una Festa Major molt esportiva

La Cursa Popular recupera un tram de la Rambla d’Ègara

La Cursa Popular es disputa el dissabte a partir de les 19.15 hores

La Cursa Popular tornarà a passar per un tram de la Rambla d’Ègara, després d’uns anys en els quals només recorria la part nord d’aquesta via en direcció al passeig del 22 de juliol. En aquesta oportunitat també serà així a l’inici, però els participants baixaran la Rambla en el tram final de la Cursa des del passeig del 22 de juliol fins al carrer del Pare Llaurador per girar en direcció nord fins a la plaça de Ricard Camí, on estarà instal·lada tant la sortida com l’arribada. La coincidència horària amb la cercavila havia aconsellat en els darrers anys no passar pel nucli de la Rambla, espai que es recupera ara en part a petició dels participants.

La Cursa és un dels actes més destacats de la programació esportiva de la Festa Major. Mmés de 500 persones s’espera que prenguin part en aquesta convocatòria. A les 19.15 hores del dissabte començarà la prova infantil, amb una distància aproximada d’1 quilòmetre. La prova dels adults arrencarà a les 19.45 amb un recorregut de 5 quilòmetres.

Una altra de les novetats d’enguany és que la Cursa Popular torna a formar part del calendari del Circuit Activa’t que promouen l’AE Mitja Marató i MútuaTerrassa.

També té un important component participatiu la Pedalada Popular, programada per dissabte a les 10 del matí. Amb sortida a la plaça de Ricard Camí i arribada al Parc de Vallparadís, els participants recorreran una distància de 10 quilòmetres.

Boxa

Aquest any, el programa esportiu inclou activitats noves que venen a enriquir l’oferta. En aquesta direcció, el Trofeu Ciutat de Terrassa de boxa es presenta com a una de les propostes més atractives, tornant a situar aquest esport a la Festa Major com havia estat habitual en el passat. Diumenge, a partir de les 17 hores (10 euros el preu de les entrades), l’equipament socioesportiu de la Cogullada acollirà un total de 13 combats de categoria amateur amb una participació rellevant de components del Boxing Club Terrassa, l’entitat organitzadora de la competició. El club egarenc fa anys que va posar en marxa el programa EducaBoxing, destinat a joves en risc d’exclusió social que mitjançant la boxa milloren les seves pautes socials. Uns 90 nens i nenes entre 6 i 17 anys participen en aquesta iniciativa de la qual han sortit bona part dels membres de l’equip de competició del club egarenc.

“La boxa fa pujar l’autoestima dels participants”, explica Musta Amazing, director del Boxing Club Terrassa. Veuen que el sacrifici que demana la boxa i la seva rutina esportiva són eines que poden aplicar després al seu comportament diari.”

Activitats solidàries

El bàsquet acostuma a tenir presència al programa d’activitats esportives de la Festa Major. És tradicional el torneig de 3×3 que es farà a les instal·lacions del CN Terrassa el diumenge de les 9 a les 21 hores, una cita ja consolidada i amb una important participació. En aquesta oportunitat, el Sant Pere ha organitzat un partit solidari que es jugarà aquest dissabte a les 18.30 hores al pavelló de Can Jofresa i en el qual el conjunt egarenc s’enfrontarà a un equip de veterans del FC Barcelona. L’entrada costarà 6 euros i la recaptació es destinarà a la investigació del càncer infantil.

El diumenge es disputa al CN Terrassa el primer torneig inclusiu de futbol sala Dani Olmo, impulsat pel Consorci Sanitari de Terrassa i la família Olmo. Aquesta convocatòria té per objectiu divulgar el valor terapèutic de l’esport com a eina de salut i com a instrument per facilitar la inclusió social. Començarà a les 9 hores fins a les 20.30 i s’han programat diferents activitats al llarg de tota la jornada. El Consorci Sanitari fa anys que desenvolupa accions per incorporar l’esport com a eina terapèutica.

To Top