Esports

Projecte de reforma al camp de Sant Llorenç

L’Ajuntament ha aprovat un pla per canviar les dutxes, substituir el sistema d’escalfament i arranjar els vestidors de la instal·lació gestionada per la UD San Lorenzo

Vista panoràmica del recinte municipal, ubicat al carrer del Castellsapera / alberto tallón

La caldera de gasoil està més que exhausta. Supera els 27 anys. La font d’energia serà l’aerotèrmia, amb bomba de calor. Les carxofes de les 41 dutxes han de ser substituïdes per complir la normativa de prevenció de la legionel·la. Aquestes són algunes de les intervencions que ha d’afrontar en breu l’Ajuntament al camp municipal de futbol de Sant Llorenç. Per a això ha elaborat un projecte executiu i calculat un pressupost que frega els 151.000 euros.

Les instal·lacions esportives del carrer del Castellsapera, gestionades per la UD Sant Lorenzo, van ser construïdes l’any 1962 i tenen 9.992 metres quadrats. Per descomptat, des de llavors han estat objecte de diverses reformes, agregacions i obres, com la col·locació de gespa artificial en el terreny de joc, de 100 per 60 metres. Però la xarxa de producció tèrmica d’aigua calenta sanitària és una assignatura pendent que cal solucionar com més aviat millor, i un informe realitzat al juny del 2019 per una empresa especialitzada va corroborar les deficiències: els acumuladors d’aigua es trobaven per sota dels 60 °C de temperatura d’acumulació, les canonades estaven mal aïllades, l’aigua de xarxa no tenia sistema de filtrat i hi havia vàlvules mescladores a temperatura de confort instal·lades a més de cinc metres dels punts finals de consum.

Així, l’Ajuntament s’ha proposat substituir les aixetes de les 41 dutxes, eliminar vàlvules termostàtiques de dos nuclis de vestuaris, fer treballs de lampisteria des d’aquestes vàlvules desmuntades fins a les noves aixetes mescladores i canviar l’obsoleta caldera de gasoil per un sistema d’aerotèrmia; això és, un conjunt d’equips de bomba de calor que, mitjançant el cicle termodinàmic (aquest fa ús d’un gas refrigerant comprimit) extreu calor de l’aire. Es tracta d’una font d’energia renovable i l’objectiu és que l’aigua calenta arribi als punts terminals amb condicions òptimes.

Fuites

El recinte disposa de tres circuits d’aigua sortint sanitària: un de quinze metres, sense retorn, que proveeix els vestidores de pàdel; un altre amb retorn que dona servei als vestuaris de l’equip amateur i els àrbitres, i un tercer (amb retorn) per als vestidors dels equips locals (dos) i visitants (dos).

La reforma, a més de desmuntar els tres dipòsits de 445 litres existents i col·locar en el seu lloc altres tres de mil litres, inclourà una intervenció per adaptar les instal·lacions a la normativa de prevenció i control de la legionel·la. Per això es canviaran vàlvules mescladores termostàtiques (les noves han de permetre netejar les canonades i els punts terminals amb a aigua a 70 °C) i se substituiran les aixetes de les dutxes. Els nous tindran un sistema de buidatge per prevenir la creació de bacteris.

Els treballs serviran per reparar fuites, arreglar sostres de guix malparats, canviar algunes rajoles i pantalles fluorescents per altres d’equivalents a led i derrocar una paret entre el dipòsit d’aigua calenta sanitària i el del gasoil per disposar de més espai a la sala. El pressupost del projecte és de 150.801,14 euros i la durada màxima de les obres, de quatre mesos.

Abans de decidir-se per l’aerotèrmia, el consistori va estudiar l’opció de la caldera de gas, però la canonada quedava massa lluny i s’hi havien de posar 35 panells solars.

To Top