Esports

La Mitja Marató vol potenciar el seu vessant internacional

Nova junta directiva en una entitat que aspira a augmentar el nombre de participants a la cursa

La sortida de la darrera edició de la Mitja Marató de Terrassa, amb un bon cartell internacional / Lluís Clotet

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, que promou l’organització d’aquesta emblemàtica prova entre altres manifestacions atlètiques, ha constituït una nova junta directiva de cara als pròxims anys. David Otero continua al capdavant de l’equip de direcció, amb Rafa Morillo com a vicepresident i en el qual continuen Mari Carmen Martínez i Màxim de Pablos. S’incorporen a la directiva, encara que ja formaven part de l’estructura organitzativa, quatre persones: Marina Cano, Maria Pujol, Alejandro Martín i Jaume Álvarez.

Aquest nou equip ha fixat els seus objectius de cara als pròxims anys. I, en primer lloc, destaca el propòsit de creixement en diferents àmbits, un d’ells el de participació en la Mitja Marató. En la darrera edició, els organitzadors van fer una aposta per la internacionalització de la cursa, comptant amb la participació d’atletes europeus i africans que van pujar de forma notable la qualificació esportiva de la convocatòria. Mantenir aquest bon nivell esportiu figura com a punt principal del llibre de ruta dels pròxims anys. Però amb l’afegit de treballar en un increment de participació de corredors populars procedents de l’estranger.

“La Mitja de Terrassa és un producte exportable en el qual volem treballar a curt termini. La ciutat té molts atractius per tenir un lloc en el circuit internacional”, explica el president de l’AE Mitja Marató, David Otero.

Després d’obrir-se el període d’inscripcions el passat 1 de maig, la junta directiva s’ha fixat uns objectius prioritaris a complir en la pròxima edició de la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles, de 5 quilòmetres i que es disputa el mateix dia. Incrementar la participació en un 25% (595 persones), elevar els ingressos per patrocini en un 30% (11.700 euros) i reduir les despeses en un 15% (13.020 euros) són les principals xifres econòmiques a assolir.

En la Cursa Fanny Sallés Cursa de les Dones, que també promou l’entitat, es vol augmentar la participació en un 10% i reduir els costos també en un 10%.

Millores

“Per aconseguir-ho, hem d’oferir a la ciutat un esdeveniment de primer ordre i màxima qualitat invertint el necessari”, comenta David Otero. “Cal presentar un bon producte, una excel·lent estructura, un programa seductor i un suport econòmic suficient.”

L’estructura econòmica de l’entitat se sustenta en base a un 52%dels ingressos provinents dels patrocinadors, un 40% de les inscripcions i un 8% de subvenció municipal. “El cost de cada participant a la Mitja Marató o a la Santi Centelles és de 46,29 euros. Però el preu de les inscripcions no pot ser aquest, és molt menor i hem de treballar per rebaixar el cost final per a l’organització”, explica David Otero.

El discurs de l’entitat vol incidir en aquells aspectes que diferencien la Mitja Marató de Terrassa d’altres proves similars, sobretot pel que fa a la qualitat del servei als atletes i a les activitats complementàries que es volen potenciar. Adaptar el format d’algunes activitats com la gala de presentació a un format més reduït serà una de les novetats d’enguany.

L’AE Mitja Marató ha arribat a un acord amb el Centre Dental Les Escoles per regalar una neteja dental a tots els participants de la pròxima edició.

Nova cursa al barri de Sant Pere Nord

El Circuit Activa’t, que promou l’AE Mitja Marató juntament amb MútuaTerrassa, comptarà enguany amb una nova prova. Se celebrarà al barri de Sant Pere Nord i tindrà lloc al mes de novembre. Per altra banda, la cursa de Festa Major també passa a formar part del circuit, encara que l’organització continuarà corresponent al Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa. La Mitja Marató, la Santi Centelles, la cursa de Ca n’Anglada i la Fanny Sallès completen el circuit.

To Top