El Club de Campo es proclama campió de lliga a Terrassa

El Polo ha retallat distàncies al darrer quart, però els madrilenys han acabat guanyant per 3 a 2

Els jugadors del Club de Campo s'han coronat campions a Terrassa / LLUÍS CLOTET

En una final sense representació terrassenca, el Club de Campo Villa de Madrid s’ha imposat per 3 gols a 2 a l’Estadi Martí Colomer i s’ha adjudicat el seu segon títol de lliga de la seva història. Els homes de Pablo Usoz van guanyar la seva primera lliga l’any 2021 i enguany han sumat la segona davant d’un Polo que els acompanyarà en la propera edició de l’Euro Hockey League. Jose Basterra ha estat el gran protagonista d’aquesta “final-four”. Seus han estat cinc dels sis gols anotats pels madrilenys.

Igual que li va passar a la semifinal de dissabte davant de l’Atlètic, el conjunt barceloní s’ha vist obligat a haver de remuntar un marcador clar. Els madrilenys manaven per 3 a 0 al descans i han sabut mantenir el seu avantatge. El Polo, entrenat per l’australiana Katie Allen, ha retallat distàncies als minuts finals fins al 3 a 2. Amb el temps acabat ha disposat d’un llançament de penal-córner que ha aturat el seu porter Rafa Álvarez.

El Club de Campo ha començat molt fort i als quatre minuts de joc el seu golejador, Jose Basterra ha transformat en gol un penal-córner. El 2 a 0 ha arribat als segons finals del primer acte, també de la mà de Basterra, que s’ha convertit en el màxim golejador d’aquesta “final-four”. Al tram final del segon acte, quan quedaven només tres minuts per arribar al descans, Alejandro Morales  ha anotat un 3 a 0 que ha fet molt de mal als de la Diagonal.

Domini infructuós

A la represa, el Polo ha estat més protaagonista. Ha tingut la bola, però li ha faltat contundència per generar perill. El Club de Campo ha sabut gestionar bé el seu avantatge i s’ha acabat anotant la victòria. Li ha tocat, això sí, patir una mica, ja que el Polo ho ha intentat al quart període. S’ha quedat amb deu per targeta groga que ha rebut el davanter Àlex Reyné, però al minut 58, en un altre penal-córner, Iñaki Zaldúa ha retallat distàncies. Quan faltaven vuit minuts, Allen ha tret el porter del camp per guanyar avantatge numèric.

Quique González de Castejón, entre dos jugadors del Polo / LLUÍS CLOTET

La persistència dels barcelonins els ha permès marcar, a sis minuts per acabar, el 3 a 2. L’autor del gol ha estat Marc Reyné. Ho ha intentat el Polo, que ha forçat un penal-córner al darrer minut. El porter Rafa Álvarez ha refusat la bola i els catalans han reclamat joc perillós al “video umpire”, que ho ha desestimat.

Enguany, el Club de Campo ha aconseguit el doblet que fins ara corresponia a l’Atlètic. Al març va guanyar la Copa del Rei a casa i avui s’ha endut el títol de lliga.